Spania s-a saturat de muncitorii romani

Duminica, 14 August 2011, ora 17:38
1804 citiri
Spania s-a saturat de muncitorii romani

Restrictiile introduse de Spania la 22 iulie sunt aplicate eronat in unele cazuri, inclusiv romanilor care au avut un loc de munca in Spania, dar l-au pierdut inaintea acestei date si vor acum sa se angajeze din nou, sustine FADERE, o asociatie a romanilor din diaspora.

Asociatia ameninta ca daca situatia nu se va reglementa in urmatoarea saptamana, va da in judecata Ministerul spaniol al Muncii pentru aplicarea cu rea-vointa a reglementarilor de restrictie impuse prin decizia guvernamentala din 22 iulie.

Din 22 iulie, de cand Spania a impus restrictii de munca pentru romanii, in unele dintre Oficiile de Munca spaniole romanilor care au pierdut locul de munca si care au incercat sa faca formalitatile de angajare li s-a recomandat sa mearga la Politie si sa ceara un nou document de identitate (Certificat european) in care sa scrie ca nu mai au drept de munca, informeaza Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) intr-un comunicat transmis NewsIn.

Decizia privind masurile de restrictie pe piata spaniola a muncii nu prevede efecte retroactive, cetatenii romani care se afla deja in Spania, cu loc de munca sau inregistrati ca fiind in cautarea unui loc de munca, nefiind afectati de aceste masuri.

Aceste masuri restrictive se aplica exclusiv cetatenilor romani care vor cauta un loc de munca pe piata spaniola ulterior datei de 22 iulie, data la care s-a adoptat aceasta decizie de catre autoritatile spaniole, si care nu aveau la acel moment deja un numar de securitate sociala sau nu erau inscrisi in cautarea unui loc de munca, precizeaza FADERE.

Foarte multi romani dintre aceia care sunt veniti in Spania inaintea acestei date si care intre timp au pierdut locul de munca au avut probleme in momentul in care au incercat sa faca formalitatile de angajare la oficiile de munca, sustine FADERE.

#spania, #muncitori romani, #angajati romani , #Stiri Locuri de munca