Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Somerii pot beneficia de inca un ajutor de la stat, pe langa cel de somaj

Somerii pot beneficia de inca un ajutor de la stat, pe langa cel de somaj


Orice somer care reuseste sa se angajeze poate primi o prima "de mobilitate", daca urmeaza sa lucreze intr-o alta localitate decat cea unde isi are domiciliul stabil. Acest ajutor din partea statului este asigurat din bugetul asigurarilor pentru somaj si va fi acordat numai la cerere, in baza anumitor documente.

In plus fata de indemnizatia de somaj, somerii pot beneficia de inca un ajutor din partea statului. Este vorba despre primele de mobilitate, reglementate de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Acest act normativ stabileste ca somerii care se angajeaza si se deplaseaza in alte localitati pentru locul de munca pot primi, la cerere, prime de mobilitate, care sunt de doua feluri: de incadrare si de instalare.

Citeste mai multe despre Somerii pot beneficia de inca un ajutor de la stat, pe langa cel de somaj. Ce trebuie sa faca pentru a-l obtine? pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1695 ori