Somaj si falimente noi din primavara

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 09:32
1294 citiri
Somaj si falimente noi din primavara

Noi falimente se anunta in primavara lui 2010. Peste 85% dintre angajati sunt acum in somaj tehnic sau in concedii de odihna si asteapta sa fie chemati la lucru. 

Anul acesta se anunta un an foarte greu pentru constructori, deoarece nu exista finantari care sa le aduca noi contracte. De asemenea o alta problema este lipsa interesului investitorilor straini pentru constructii in Romania.

"Dupa informatiile noastre, proiectul de reabilitare termica va beneficia in 2010 de bani mai putini de la buget, iar Prima Casa nu cred ca va ajuta pe cineva, decat pe cei care vor reusi sa obtina bani si sa-si ia locuinta in blocurile vechi", a declarat, pentru Jurnalul National Adriana Iftime, director general Patronatul Societatilor din Constructii (PSC).

Potrivit statisticilor,350.000 de salariati activeaza in domeniul constructiilor, cu 60.000 mai putini decat in urma cu un an. Multi dintre ei nu stiu daca din primavara isi vor mai putea relua locul de munca sau daca nu vor fi nevoiti sa intre in somaj. Numarul firmelor de constructii care au intrat in faliment anul trecut este in jur de 20.000.

 

#somaj falimente, # constructii , #Stiri Locuri de munca