Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Slujbele vacante de la stat ...nu sunt libere

Slujbele vacante de la stat ...nu sunt libere

Posturile vacante din institutiile publice raman blocate, cele pentru care au fost aprobate concursurile se vor desfasura in continuare, in timp ce slujbele ce vor deveni libere vor putea fi ocupate in procent de maximum 15%, arata ultima forma a proiectului Ordonantei privind rectificarea bugetara.

Daca Ordonanta de Urgenta este aprobata in Guvern in actuala forma, se suspenda ocuparea prin concurs sau examen, a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice, care sunt finantate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat ori bugetele fondurilor speciale, dupa caz, precum si din venituri proprii si subventii acordate de la acestea.

Prevederile erau trecute si in prima varianta a OUG, de la inceputul acestei luni.

Posturile pentru care au fost aprobate procedurile de organizare a concursurilor, iar inscrierile candidatilor au fost inregistrate pana la data publicarii actului normativ, precum si cele a caror ocupare a fost deja aprobata de Guvern prin Memorandum, pot fi ocupate in conditiile legii, se mai arata in proiect.

Prin exceptie, ordonatorii principali de credite, "in cazuri temeinic justificate", pot aproba ocuparea unui procent de maximum 15% din totalul posturilor ce vor deveni vacante dupa intrarea in vigoare a acestei ordonante de urgenta, insa numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget.

"Aceasta masura vizeaza in principal stoparea cresterii numarului de angajati in sectorul bugetar si implicit reducerea fondurilor publice aferente platii drepturilor salariale ale acestora, precum si eficientizarea activitatii institutiilor si autoritatilor publice", potrivit Notei de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1424 ori
Citeste mai multe despreslujbe vacante stat bugetari stat fonduri