Sindicalistii accepta indexarea punctului de pensie cu inflatia dar cer un plafon minim

Luni, 15 Martie 2010, ora 16:04
1754 citiri
Sindicalistii accepta indexarea punctului de pensie cu inflatia dar cer un plafon minim

Sindicatele ar putea accepta prevederea din proiectul de Lege a pensiilor privind indexarea punctului de pensie cu inflatia, dar cer ca legea sa prevada un nivel minim, de 42 - 43 la suta din salariul mediu brut, sub care acesta sa nu scada.

Sindicalistii au cerut, luni, ministrului Muncii, Mihai Seitan, stabilirea unui prag sub care nu poate sa scada valoarea punctului de pensie in cazul in care calcularea acestuia va depinde de inflatie, asa cum prevede proiectul de Lege a pensiilor.

Vicepresedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat, luni, dupa discutiile de la Ministerul Muncii, ca indexarea punctului de pensie cu inflatia, fara a fi stabilit pragul minim, ar adanci prapastia dintre salarii si pensii.

"Am propus ministrului Muncii ca in perioada in care se propune indexarea punctului de pensie cu inflatia sa se stabileasca un prag sub care acesta sa nu scada", a declarat Dandea, precizand ca, in prezent, valoarea punctului de pensie este de doar 39,8 la suta din salariul mediu brut.

Vicepresedintele CNS "Cartel Alfa" a precizat ca daca valoarea punctului de pensie ar fi fost de 45 la suta din salariul mediu brut, asa cum prevede legea, subventia acordata de la bugetul de stat ar fi trebuit sa fie de doua ori mai mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
După criza cauzată de pandemia de coronavirus, inflația galopantă a afectat chiar și una dintre cele mai rezistente economii ale lumii. Pentru Japonia, șocul a început în 2022, când o...
#inflatie, #legea, #pensie, #pensiilor, #plafon, #sindicalisti , #Stiri Locuri de munca