Siguranta muncii este problematica in unele companii, spun operatorii

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 18:11
1997 citiri
Siguranta muncii este problematica in unele companii, spun operatorii

Securitatea muncii ar trebui sa fie asigurata de societati cu standarde de calitate, sustin reprezentantii Industrial Access Romania, nemultumiti de modificarile din Codul Muncii, care nu a adus transformari esentiale in privinta conditiilor de siguranta si sanatate in munca.

Compania vine si cu un proiect ca o solutie sustenabila la piata gri a echipamentelor industriale care opereaza in Romania, asupra carora nu exista nicio evidenta referitoare la calitatea lucrarilor pe care le pot executa, precum si la gradul de siguranta pe care acestea le ofera operatorilor, se arata in comunicatul remis Bloombiz.ro.

Potrivit lui Stefan Ponea, CEO & Managing Partner al Industrial Access, securitatea muncii operatorilor echipamentelor de lucru industriale este influentata de normele existente pentru evaluarea echipamentelor, de resursele insuficiente alocate la acest moment pentru inspectarea acestora si piata gri a echipamentelor, pe care opereaza echipamente care nu corespund normelor europene.

Un angajator din domeniul echipamentelor de lucru la inaltime, pentru a respecta legea in ceea ce priveste siguranta muncii, trebuie sa asigure in primul rand efectuarea instructajului specific de protectia muncii, conform legislatiei, dar adaptat in functie de modelul echipamentului pe care il va folosi salariatul.

In al doilea rand, se efectueaza si controlul medical periodic, caz in care concluziile fisei de aptitudini trebuie sa reflecte capacitatea salariatului de a lucra la inaltime si de a manevra echipamentul.

Angajatorul are si obligatia de a asigura echipamentul de protectie. Alte masuri de siguranta a muncii constau in instruirea si autorizarea manevrantilor, autorizarea si verificarea periodica a echipamentelor.

#siguranta muncii codul muncii industrial access , #Stiri Locuri de munca