Siesta de trei ore si sauna in timpul programului - cele mai interesante obiceiuri la locul de munca

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 13:48
1238 citiri
Siesta de trei ore si sauna in timpul programului - cele mai interesante obiceiuri la locul de munca

Pauza de somn la birou, intalniri de afaceri la sauna sau siesta de trei ore in mijlocul zilei nu sunt simple deziderate ale multor angajati, ci practici obisnuite in diverse parti alte lumii.

In contextul globalizarii, diferentele culturale se oglindesc in modul in care lucreaza oamenii din diferite tari. Acestea sunt cateva dintre cele mai interesante obiceiuri intalnite la locul de munca, specifice anumitor grupuri.

Japonezii dorm in medie aproximativ sase ore pe noapte in timpul saptamanii, mai putin decat orice alta natiune, conform unui studiu recent citat de The Guardian.

Au insa posibilitatea de a recupera in timpul zilei. Tot mai multe companii japoneze isi indeamna angajatii sa doarma la serviciu, considerand ca astfel vor avea rezultate profesionale mai bune.

De exemplu, angajatii Okuta, o companie de langa Tokyo care se ocupa cu renovarea locuintelor, pot lua pauze de somn de 20 de minute in timpul zilei de lucru, la biroul lor sau intr-o camera dedicata... citeste mai departe despre "Siesta de trei ore si sauna in timpul programului - cele mai interesante obiceiuri la locul de munca" pe Ziare.com

#obiceiuri locuri munca, #obiceiuri angajati , #Stiri Locuri de munca