Sfaturi pentru un lider veritabil: asculta-ti angajatii, nu-i intimida

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 15:23
2688 citiri
Sfaturi pentru un lider veritabil: asculta-ti angajatii, nu-i intimida

Respectul subordonatilor nu se castiga nici prin intimidare si nici printr-o cultura exacerbata a propriului ego. Studiile recente arata ca un lider adevarat stie cum sa asculte, cum sa sustina dar si cum sa aprecieze valoarea fiecarui angajat care contribuie la succesul proiectului pe care il dezvolta, potrivit DailyMail.co.uk. 

Cercetarile au demonstrat ca cei mai buni politicieni, oameni de afaceri si manageri pastreaza legatura constant si isi sustin fara retinere subordonatii.

Potrivit DailyMail, majoritatea liderilor au o viata personala bine protejata, iar cu trecerea vremii devin atat de discreti incat nu mai sunt vazuti cu ochi buni de cei din jur.

Aceste studii aduc sub lumina reflectoarelor evolutia si decadenta unora dintre cei mai influenti lideri ai ultimului secol, incare sunt inclusi si Winston Churchill sau Margaret Tatcher.

Sapte secrete ale succesului, descoperite de psihologi

Cea mai comuna trasatura a liderilor de succes este atentia fata de cei care le calca pe urme, din punct de vedere profesional.

Majoritatea liderilor inclusi in studiile citate de DailyMail sustin ca au o atitudine “pozitiva si inspirationala” si aproximativ jumatate din ei au spus ca isi trateaza partenerii cu respect.

Printre secretele succesului se regaseste si indeplinirea asteptarilor pe care le are echipa sau evitarea unei atitudini arogante, oricare ar fi contextul.

Potrivit cercetarilor, exista o “traiectorie de leadership”  care poate indica daca liderii sunt sortiti esecului sau dimpotriva, succesului.

Liderii care se autoproclama drept unicul motiv pentru reusitele companiei tind sa piarda din popularitate si intra in declin profesional.

In schimb, cei care recunosc ca succesul lor depinde e relatiile pe care le au cu cei din jurul lor vor fi mereu apreciati si sustinuti de partenerii lor.

Un lider veritabil va sti mereu cum sa ascunda aceasta incercare de a fi un “simplu membru al echipei” si se va comporta mereu natural, evitand sa cada in extrema opusa, in care poate sa-si piarda credibilitatea in fata echipei sale.

#angajati, #echipa, #lider, #studii, #succes , #Stiri Locuri de munca