Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Semnarea la Bucuresti a unui acord despre copiii izolati in Franta

Semnarea la Bucuresti a unui acord despre copiii izolati in Franta

Franta si Romania au semnat, joi, un acord la Bucuresti despre protectia minorilor romani izolati in Franta, vizand sa repatrieze in Romania un numar mai mare dintre ei.

Conventia, care urmeaza unui prim plan care a avut putine efecte si datand din 2002, a fost incheiata cu prilejul unei deplasari a primului-ministru francez Dominique de Villepin. Din cele 880 de interpelari de cetateni romani in Franta in 2005, jumatate se refera la minori. Or, numai intre 59 si 69 de copii romani au fost repatriati, potrivit surselor, in Romania in ultimii cinci ani. Franta spera ca noul text va permite cresterea acestei cifre.

Acordul intervenit joi va oferi "o mai buna protectie acestor tineri si o mai buna asistenta la revenirea lor", a estimat Villepin dupa semnarea acestuia.

Documentul autorizeaza Parchetele, si numai judecatorii pentru minori, sa decida repatrierea copiilor. Aceasta este "principala ameliorare" a acordului, potrivit declaratiei lui Dominique de Villepin.

Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1227 ori