Seitan: Somajul va creste in urmatoarele luni

Miercuri, 04 August 2010, ora 13:02
1488 citiri
Seitan: Somajul va creste in urmatoarele luni

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat miercuri la Antena 3 ca dupa perioada de vara somajul va creste din nou, dar rata pe care o va atinge la sfarsitul anului va fi mai mica decat la inceputul lui 2010, potrivit NewsIn.

"Exista posibilitatea de a reduce somajul. Va spun un lucru. Nu este o chestie superpozitiva, dar faptul ca in ultimele patru luni - datorita conditiilor de vara, motivatiilor sezoniere - somajul scade in fiecare luna, nu foarte mult, dar scade, pentru ca am plecat de la 7,4 si am plecat de la 8,3 la suta (...) 

Sigur, sunt discutiile acestea cu restructurarea si e un numar de oameni care se vor duce spre somaj si, ca atare, este posibil sa creasca somajul. Dar eu nu cred, dupa toate calculele pe care le fac, ca somajul la sfarsitul anului va depasi somajul de la inceputul anului", a explicat Seitan la Antena 3.

Ministrul a spus insa ca desi somajul va creste, rata acestuia va fi insa mai scazuta decat cea de la inceputul anului. 

"Somajul la inceputul anului a fost mai mare. Am plecat cu el mare la inceputul anului datorita restructurarilor de anul trecut si situatiilor din privat mai ales. Acel somaj a inceput incet sa scada si vara a continuat sa scada. 

El a ajuns la un anumit si, din momentul acesta incepe sa existe o crestere care se datoreaza acestei restructurari din bugetari, pentru ca sistemul privat, somajul a incetat, sistemul privat a inceput chiar sa angajeze putin (...) 

In final, cresterea aceasta de somaj n-o vad crescuta la sfarsitul anului mai mult de inceputul anului, cand a fost 8,2-8,3 la suta", a mai sustinut Seitan.

#seitan, #somaj , #Stiri Locuri de munca