Seitan: pensiile sub 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15%

Marti, 25 Mai 2010, ora 12:46
1704 citiri
Seitan: pensiile sub 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15%

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, le-a spus marti liderilor pensionarilor galateni care au protestat in fata sediului institutiei ca pensiile mai mici de 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15% si i-a asigurat ca va sustine aceasta masura in sedinta de Guvern de miercuri, transmite Mediafax.

O delegatie a pensionarilor galateni care au venit sa protesteze la Ministerul Muncii a discutat marti la pranz cu ministrul Muncii, Mihai Seitan.

Presedintele Aliantei Europensionarilor din Galati, Cristea Toader, a declarat, la finalul discutiilor, ca ministrul Mihai Seitan le-a spus ca nu vor scadea pensiile sub 1.000 de lei, iar cei care beneficiaza de aceasta suma nu vor fi obligati la coplata.

Totodata, Seitan le-a promis sindicalistilor ca in lunile iulie si august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din tara.

"Ministrul ne-a promis ca nu se atinge de pensiile sub 1.000 de lei. Vom vedea daca va fi asa, dar noi vom iesi in strada chiar daca nu vor scadea pensiile, pentru ca mai avem si alte revendicari: Legea 218/2008 si respectarea valorii punctului de pensie de cel putin 45 la suta din salariul mediu brut", a spus liderul pensionarilor galateni, Toader Cristea, dupa discutiile cu ministrul Seitan.

Cea mai gravă problemă pentru bătrânii săraci ai României. Economist: „Îngrozitor!"
Cea mai gravă problemă pentru bătrânii săraci ai României. Economist: „Îngrozitor!"
În vreme de inflație explozivă, cei mai săraci români suferă frav, mai ales dacă sunt și bătrâni. Economistul Mircea Coșea a avertizat public, într-un interviu pentru Ziare.com, un...
#seitan, #pensii, #reducere, #ministrul, #muncii , #Stiri Locuri de munca

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
Top:   30 zile 90 zile