Seitan: in baza noii Legi vor fi recalculate 180.000 de pensii

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 13:28
1756 citiri
Seitan: in baza noii Legi vor fi recalculate 180.000 de pensii

Ministrul Muncii Mihai Seitan a declarat marti ca noua Lege propusa de Guvern va conduce la recalcularea a aproximativ 180.000 de pensii, explicand ca pentru acestea trebuie determinat "punctajul pentru fiecare persoana", informeaza NewsIn.

Ministrul a explicat ca, din totalul de aproape 4.800.000 de pensionari, se recalculeaza in jur de 180.000 de pensii.

"Dupa cum am trecut si-n lege, ca exista articol care se raporteaza la aceasta perioada dupa ce legea intra in vigoare, urmeaza o perioada de sase luni in care aceste 180.000 de pensii vor fi recalculate pensie cu pensie pentru a determina care este punctajul pentru fiecare persoana", a explicat Seitan.

Pe de alta parte, ministrul s-a referit si la pensiile ocupationale.

"Se poate pune problema ca exista in Europa si in alte parti din lume sisteme ocupationale, dar care nu sunt facute numai ocupationale decat in cateva tari si sunt general valabile pentru toata lumea si nu numai pentru anumite categorii.

Este posibil sa lansam si noi o lege de genul acesta cum au toate tarile si alte sisteme posibil de a crea piloni suplimentari pentru pensii, alaturi de pensii private si de pensiile de natura contributiva, pe natura ocupationala, adica ale unor structuri socio-profesionale fie ca se cheama militari, fie ca se cheama profesori, fie ca se cheama doctori", a sustinut Seitan.

"Pensiile vor creste", a mai asigurat Seitan, sustinand ca nu este adevarat ca se va decupla puterea de cumparare de valoarea pensiei.

"Fata de situatia actuala, pensiile vor creste", a insistat ministrul.

 

Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
La nivelul Ministerului Finanţelor nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% şi nici pentru creşterea TVA din 2025, susține Marcel Boloş. "La...
#crestere, #pensii, #recalculare, #seitan , #Stiri Locuri de munca

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Cei mai norocoși angajați de la stat. Au salarii de 2.500 de euro pe lună
  2. De ce aproape jumătate dintre femeile din România se pot aștepta la cele mai mici pensii