Seitan: in baza noii Legi vor fi recalculate 180.000 de pensii

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 13:28
1756 citiri
Seitan: in baza noii Legi vor fi recalculate 180.000 de pensii

Ministrul Muncii Mihai Seitan a declarat marti ca noua Lege propusa de Guvern va conduce la recalcularea a aproximativ 180.000 de pensii, explicand ca pentru acestea trebuie determinat "punctajul pentru fiecare persoana", informeaza NewsIn.

Ministrul a explicat ca, din totalul de aproape 4.800.000 de pensionari, se recalculeaza in jur de 180.000 de pensii.

"Dupa cum am trecut si-n lege, ca exista articol care se raporteaza la aceasta perioada dupa ce legea intra in vigoare, urmeaza o perioada de sase luni in care aceste 180.000 de pensii vor fi recalculate pensie cu pensie pentru a determina care este punctajul pentru fiecare persoana", a explicat Seitan.

Pe de alta parte, ministrul s-a referit si la pensiile ocupationale.

"Se poate pune problema ca exista in Europa si in alte parti din lume sisteme ocupationale, dar care nu sunt facute numai ocupationale decat in cateva tari si sunt general valabile pentru toata lumea si nu numai pentru anumite categorii.

Este posibil sa lansam si noi o lege de genul acesta cum au toate tarile si alte sisteme posibil de a crea piloni suplimentari pentru pensii, alaturi de pensii private si de pensiile de natura contributiva, pe natura ocupationala, adica ale unor structuri socio-profesionale fie ca se cheama militari, fie ca se cheama profesori, fie ca se cheama doctori", a sustinut Seitan.

"Pensiile vor creste", a mai asigurat Seitan, sustinand ca nu este adevarat ca se va decupla puterea de cumparare de valoarea pensiei.

"Fata de situatia actuala, pensiile vor creste", a insistat ministrul.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#crestere, #pensii, #recalculare, #seitan , #Stiri Locuri de munca