Seful AVAS va fi salarizat conform grilei bugetarilor

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 11:34
2238 citiri
Seful AVAS va fi salarizat conform grilei bugetarilor

Functia de presedinte al AVAS va fi asimilata celei de secretar de stat, iar functia de vicepresedinte al AVAS va fi corespunzatoare celei de subsecretar de stat, angajatii institutiei urmand sa fie salarizati conform grilei aplicabile bugetarilor, nu strict pe baza contractului colectiv de munca.

"Salarizarea personalului AVAS se face potrivit reglementarilor legale in vigoare aplicabile personalului din institutiile ?i autoritatile publice finantate integral de la bugetul de stat. Functia de pre?edinte al AVAS este asimilata functiei de secretar de stat, iar functia de vicepresedinte al AVAS este asimilata functiei de subsecretar de stat", se arata intr-o hotarare aprobata de Guvern, precizeaza Mediafax.

Legislatia in vigoare stabileste ca salariatii AVAS sunt salarizati in conformitate cu contractul colectiv de munca incheiat la nivelul institutiei.

In prezent, indemnizatia unui secretar de stat este 4.800 lei, iar legea de salarizare unitara in sectorul bugetar, care va intra in vigoare anul viitor, stabileste un coeficient de salarizare de 9,80 salarii minime pentru secretarul de stat si de 9,60 salarii minime pentru subsecretarul de stat.

Pentru 2010, salariul minim in sectorul bugetar este indicat la 705 lei.

Un raport intocmit de Guvern si prezentat de MEDIAFAX la sfarsitul anului trecut releva ca presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) are, conform nomenclatorului de functii, un salariu de baza de 8.825 lei, aproape dublat prin cumularea a numai doua sporuri, respectiv sporul de confidentialitate (de 30% calculat la salariu) si cel pentru risc profesional (de 50%).

La acestea se adauga, conform grilei de salarizare, sporul pentru vechime in munca (intre 5 si 25% calculat la salariul de baza) si sporul de stabilitate (intre 5-20%).

Conform documentului, salariile de baza la nivelul AVAS scad usor in raport cu functia detinuta, la 8.378 lei pentru vicepresedinte, la 6.051 lei pentru director general si la 4.049 lei pentru consilier, completate cu sporuri.

Hotararea aprobata de Guvern stabileste insa ca, in termen de 30 zile, conducerea AVAS ?i reprezentantii salariatilor vor renegocia contractul colectiv de munca incheiat la nivelul institutiei, in conformitate cu noile prevederi legale aplicabile.

Presedintele AVAS nu va mai fi ordonator principal de credite, iar cheltuielile de personal ?i cele aferente functionarii AVAS vor fi finantate integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Veniturile rezultate din activitatea de privatizare ?i valorificare a activelor statului vor urma regimul stabilit potrivit legislatiei specifice in domeniu, cu exceptia veniturilor cuvenite bugetului de stat, care se vireaza integral la acesta.

Structura organizatorica a institutiei nu va mai fi aprobata de catre Consiliul de Supraveghere al AVAS, ci prin hotarare de guvern, iar numarul maxim de posturi in structura organizatorica a AVAS va fi de 422 locuri, exclusiv pre?edintele ?i vicepre?edintii, cu 88 posturi mai putin decat in prezent.

Conform hotararii de guvern, incetarea raporturilor de munca ale salariatilor, ca urmare a reorganizarii, va fi operata cu respectarea procedurilor legale aplicabile categoriei de personal din care acestia fac parte si a prevederilor legale privind protectia sociala, pe baza criteriilor stabilite intre conducerea AVAS si reprezentantii salariatilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avas, # salarii, # indemnizatii, # coeficient, # grila, # bugetari , #Stiri Locuri de munca