Sed Lex: 3000 de oameni ar putea iesi in strada

Vineri, 06 Martie 2009, ora 14:49
2243 citiri
Sed Lex: 3000 de oameni ar putea iesi in strada

Liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a anutat, vineri, ca, in 24 de ore, va scoate oamenii in strada si ca, daca sindicalistii nu sunt ascultati, vor face greva generala.

Functionarii publici afiliati la "Sed Lex" ameninta cu un miting si un mars de amploare in Capitala si pichetarea prefecturilor din toata tara, principala solicitare fiind pastrarea locurilor de munca si a principalelor sporuri de care beneficiaza bugetarii.

Comitetul director al Aliantei "Sed Lex" a hotarat, vineri, demararea procedurilor pentru organizarea unui miting, urmat de un mas in Capitala la care participa cel putin 5000 de salariati precum si pregatirea pichetarilor sediilor Guvernului si ale prefecturilor, astfel incat in 24 de ore sa poata organiza manifestatii de strada cu cel putin 3000 de membri de sindicat la nivel national, a declarat presedintele Aliantei, Vasile Marica.

Acesta nu a precizat o data la care vor avea loc aceste proteste, spunand ca vor sa le organizeze impreuna cu federatiile bugetarilor din toate confederatiile. Marica spune ca, in functie de decizia Guvernului de disponibilizare a personalului din administratie, sindicalistii sunt pregatiti sa ajunga chiar la greva generala, relateaza Mediafax.

Pe de alta parte, Vasile Marica a precizat ca, in Comisia de dialog de la Ministerul Muncii, reprezentantii "Sed Lex" vor sustine acordarea sporurilor consacrate (sporuri de vechime, sporul pentru auditor, salariul de merit).

"Putem renunta pentru o corecta echilibrare a salariilor in sistemul bugetar la: indemnizatiile pentru comisiile de concurs, comisiile de disciplina, comisiile paritare, comisiile de privatizare, sporul de limba straina. De asemenea, solicitam diminuarea numarului de consilieri la cabinetele demnitarilor si reanalizarea modului in care se acorda sporul de 75% pentru cei care gestioneaza fondurile comunitare, respectiv institutiile si functionarii carora li se acorda", a adaugat Marica.

Proiectul de Ordonanta de urgenta privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul cheltuielilor de personal in sectorul bugetar, prin care anumite sporuri sau indemnizatii ar urma sa fie sistate sau diminuate, a fost pus, saptamana trecuta, in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii.

In proiect se arata ca vor fi sistate sporuri salariale pentru functionari, salariile de merit nu vor mai fi acordate bugetarilor in acest an, iar sporul de radiatii va fi platit in functie de cat de necesare sunt instalatiile emitatoare pentru activitatea institutiilo 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, #miting, #proiect, #sindicalisti , #Stiri Locuri de munca