Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Scade numarul angajatilor firmelor private din Romania

Scade numarul angajatilor firmelor private din Romania

Numarul angajatilor din companiile private din Romania s-a diminuat cu un sfert in august 2009 fata de inceputul crizei, respectiv luna iunie 2008, concomitent cu scaderea fondului brut de salarii si a numarului de ore de concediu medical, potrivit unui studiu prezentat marti de compania Paylogic, informeaza NewsIn.

Astfel, fata de iunie 2008, volumul fondului brut de salarii s-a micsorat cu 18% in august 2009, iar numarul orelor de concediu medical a fost cu aproape o treime (30%) mai mic.

Totodata, in acelasi interval studiul a evidentiat o scadere cu 47% a primelor brute pe angajat, precum si o reducere cu aproape trei sferturi (74%) a numarului de ore suplimentare efectuate in companiile private.

Paylogic a mai prezentat marti si o analiza comparativa a acestor indicatori fata de prima luna a acestui an.

Astfel, in august numarul angajatilor din firmele private era cu 13% mai mic decat in ianuarie 2009, primele brute pe angajat scazusera cu 24%, iar volumul fondului de salarii brut se redusese cu 10%.

"In cadrul aceleiasi comparatii reiese ca in luna august 2009 a fost inregistrata o crestere in ce priveste numarul orelor suplimentare, cu 82%, precum si a numarului de ore de concediu medical, cu 12%", se mai arata in studiul Paylogic.

Fata de ianuarie, salariul mediu pe angajat a inregistrat in august un usor avans, de 4%.

Compania Paylogic este specializata in oferirea de servicii profesionale de externalizare a salariilor si administrare de personal.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1339 ori
Citeste mai multe despreangajati privat salarii prime