Salariile tuturor categoriilor de bugetari vor fi majorate cu 15%

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 14:32
1303 citiri
Salariile tuturor categoriilor de bugetari vor fi majorate cu 15%

Salariile tuturor categoriilor de bugetari vor creste cu 15%, iar salariul minim va fi de 670 de RON, le-a spus premierul Boc parlamentarilor coalitiei, potrivit unor surse parlamentare.

Coalitia de guvernare a discutat in ultima saptamana mai multe variante privind salariile bugetarilor si salariul minim, parametri in jurul carora se construiesc si celelalte elemente ale bugetului.

O varianta care a fost in discutie, dar la care s-a renuntat, a fost o marire diferentiata a salariilor de la stat in valoare de 25% pentru cei cu salariile de pana in 1000 RON si cu aproximativ 12% pentru cei cu salariile peste 1000 RON.

Varianta unei cresteri unice ar fi fost preferata din ratiuni de constitutionalitate, deoarece o majorare diferentiata ar fi putut fi atacata la CCR, fiind considerata discriminatorie.

De asemenea, referitor la salariul minim variantele care s-au discutat cuprindeau valori cuprinse intre 650 lei si 690 lei, fata de nivelul actual de 600 lei.

Legea salarizarii va fi trimisa saptamana viitoare in Parlament in vederea asumarii raspunderii Guvernului pe acest proiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salarii bugetari majorare minim , #Stiri Locuri de munca