Salariile la stat nu se opresc din crestere

Marti, 02 Iunie 2009, ora 10:07
1825 citiri
Salariile la stat nu se opresc din crestere

Salariile angajatilor de la stat au crescut in februarie si martie cu marje cuprinse intre 16 si 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut, contrazicand astfel declaratiile Guvernului de la inceputul acestui an, potrivit carora cheltuielile cu personalul bugetar vor fi reduse in acest an.

Cel mai puternic avans l-au inregistrat salariile angajatilor din invatamant, care au crescut cu 35% in februarie si cu 36% in martie fata de aceeasi luna a anului trecut, ajungand la 1.826 de lei (434 de euro), potrivit datelor de la Institutul National de Statistica (INS).

Salariile din sanatate au urcat cu 28,3% in februarie si cu 25% in martie. Salariul mediu in industrie a crescut cu doar 14% in martie.

Angajatii din administratia publica - cel mai bine platiti din sectorul bugetar, cu un salariu mediu net de aproape 550 de euro in martie -, au inregistrat cresteri mai reduse decat ceilalti bugetari, de 22% in februarie si 16%, in martie.

"In domeniul privat, salariile au fost inghetate sau au crescut putin din cauza crizei. La stat, in schimb, acolo unde sunt negociate si promise avansuri salariale, nu se poate renunta atat de usor la cresteri.

 

#cresteri, #salarii, #stat , #Stiri Locuri de munca