Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariile functionarilor publici, majorate cu 18,88% in 2007

Salariile functionarilor publici, majorate cu 18,88% in 2007
Functionarii publici vor beneficia pe parcursul acestui an de trei majorari salariale, respectiv de o crestere cu 5% incepand din ianuarie, cu 2% din aprilie si cu 11% din octombrie.

Majorarea salariilor functionarilor publici va fi in 2007 de 18,88%, de aceasta crestere urmand sa beneficieze aproximativ 108.000 persoane.

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanta care reglementeaza cresterile salariale pe care le vor primi functionarii publici.

Prevederile ordonantei se aplica si personalului vamal care are calitatea de functionar public.

Potrivit noilor reglementari adoptate in sedinta de guvern, avansarea in treapta de salarizare imediat superioara se va face prin transformarea posturilor ocupate de cei care indeplinesc conditii necesare, dupa aprobarea bugetului, la propunerea sefului compartimentului in care lucreaza functionarul public.

Purtatorul de cuvant al guvernului, Oana Marinescu, a declarat ca, pana acum, promovarea se putea face doar daca exista un loc vacant. "Potrivit noilor prevederi, promovarea se va putea face prin transformarea posturilor", a explicat ea.

Pentru ca un functionar public sa obtina avansarea trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa aiba o vechime minima de doi ani si sa obtina performante profesionale catalogate cu calificativul "bun" in anul precedent.

Avansarea este posibila si in mod exceptional, daca seful institutiei publice poate reduce la un an vechimea minima necesara pentru avansare.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 994 ori