Salarii de 1.500 pentru profesorii de romana din strainatate

Vineri, 14 Septembrie 2007, ora 09:35
1116 citiri

Profesorii care predau limba romana la universitatile din tari precum Belgia, Marea Britanie, Austria, Danemarca, Finlanda sau Franta ar putea primi de la statul roman o indemnizatie de pina la 1.500 de euro lunar, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Educatiei.

In tari precum Cehia, Croatia, Israel, Rusia, Serbia, Slovenia, Turcia sau Ungaria, indemnizatia va fi de 1.000 de euro. Cei mai putini bani ar urma sa mearga catre profesorii care aleg sa predea limba romana studentilor din Armenia, Bulgaria, China, India, Iordania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Slovacia si Ucraina. Acestia ar putea primi 500 de euro impozabili.

In momentul de fata, limba romana este predata in aproape 100 de universitati din 38 de tari, printre care Argentina, Brazilia, Danemarca, Grecia, India, Japonia, Mexic, Turcia si Vietnam, dar in multe dintre institutiile de invatamint superioare, predarea este asigurata de profesori, cetateni ai tarilor respective.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=13940&art=35646&cHash=f2bd98a128>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.