Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

S-a dat startul pentru constituirea Autoritatii Nationale pentru Calificari

S-a dat startul pentru constituirea Autoritatii Nationale pentru Calificari
Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor a lansat vineri proiectul "Infiintarea Autoritatii Nationale pentru Calificari", au anuntat reprezentanti ai institutiei. Proiectul face parte dintr-un proiect PHARE 2004.

Autoritatea care urmeaza sa fie infiintata va reprezenta un organism national pentru calificari, va dezvolta si va implementa metodologii privind analiza ocupationala, dezvoltarea si validarea calificarilor, precum si certificarea competentelor profesionale. De asemenea, institutia va infiinta comitete sectoriale, pe care le va coordona. Comitetele sectoriale vor valida calificarile si standardele asociate calificarilor.

Proiectul va fi implementat in decurs de 11 luni. Asistenta tehnica va fi asigurata de un consortiu international condus de Cinop Adpies BV din Olanda.

Certificarile vor fi acordate pe plan national pentru cinci niveluri de calificare si pe plan international pentru nivelurile educationale. Sectoarele de activitate in care vor fi certificate calificarile profesionale sunt agricultura, protectia mediului, geologia, chimia, electrotehnica, constructiile de masini, comertul, transporturile, turismul, sanatatea, precum si alte industrii si servicii.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1233 ori