Romeo Ionut Comaniciu, validat pentru sefia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 12:50
1997 citiri
Romeo Ionut Comaniciu, validat pentru sefia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor

Comisiile parlamentare reunite de buget-finante l-au validat, marti, cu 21 de voturi "pentru", 12 voturi "impotriva" si o abtinere, pe Romeo Ionut Comaniciu, director al sucursalei Astra din Brasov, propus de PDL, pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). 

In timpul sedintei, deputatul PSD Petre Petrescu a precizat ca social-democratii nu vor vota in favoarea lui Comaniciu, afirmand ca parlamentarii sunt pusi intr-o situatie penibila.

"Suntem si noi pusi intr-o situatie penibila de indecizia unor oameni politici care incearca sa impuna un om sau un altul. Personal, nu sunt de acord cu o astfel de atitudine. Voi vota impotriva dumneavoastra, nu bazat pe competentele profesionale, ci ca mod de a manifesta nemultumirea pentru implicarea totala a politicului intr-o astfel de decizie", a spus Petrescu.

La randul sau, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a afirmat ca, daca la conducerea CSA va fi pus un om fara experienta, usor de manipulat avand in vedere si varsta pe care o are, atunci va exista o mare problema, deoarece problemele cele mai importante ale economiei globale sunt cele financiare.

"Trebuie sa privim cu maxima responsabilitate aceasta numire. Fata de domnul Constantinescu, domnul Comaniciu este departe de a avea pregatire profesionala", a spus si Nicolaescu.

Candidatul initial al PDL pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Cristian Constantinescu, nu a primit, luni, avizul comisiilor parlamentare reunite de buget-finante din cele doua Camere. Pentru numirea lui Constantinescu au fost 14 voturi "pentru" si 25 de voturi "impotriva".

La mijlocul acestui an a expirat mandatul a patru membri CSA, din totalul de sapte, respectiv Angela Toncescu (presedinte), Tudor Balta (vicepresedinte), Constantin Buzoianu (vicepresedinte) si Corneliu Moldovan (membru).

In luna iunie, inainte de vacanta parlamentara, PDL a anuntat ca il sustine pe Constantinescu pentru functia de presedinte CSA, nominalizare reconfirmata saptamana trecuta de catre liderul deputatilor PDL, Mircea Toader. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romeo ionut comaniciu, #asigurari , #Stiri Locuri de munca