Romanii sunt de parere ca medicii si profesorii ar trebui sa aiba cele mai mari salarii

Marti, 16 Februarie 2010, ora 14:07
1207 citiri
Romanii sunt de parere ca medicii si profesorii ar trebui sa aiba cele mai mari salarii

Medicii si profesorii ar trebui sa aiba cele mai mari salarii din Romania, iar cele mai mici li s-ar cuveni parlamentariilor, procurorilor si functionarilor din institutii publice, considera majoritatea celor chestionati intr-un sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob, potrivit NewsIn.

Cu aproximativ 39% din voturi, medicii se situeaza pe primul loc in acest sondaj, urmati de profesori, care sunt apreciati de 24% dintre respondenti, si de cercetatori, cu 17% dintre voturile participantilor.

Judecatorii sau politistii, pe de alta parte, obtin sub 5% in evaluarile privind recompensele salariale, iar la coada clasamentului se situeaza parlamentarii (2,45%), procurorii (2,18%) si functionarii din diverse institutii publice (primarii - 0,95%, institutii culturale - 0,8% si ministere - 0,47%).

Aprecierile romanilor nu se potrivesc insa cu grila unica de salarizare aprobata in 2009, potrivit careia, dupa presedintele tarii, parlamentarii au cele mai mari salarii, urmati de membrii guvernului, functionarii din ministere si cei din alte institutii publice.

Sondajul Myjob a fost realizat online, la nivel national, in perioada 28 ianuarie-15 februarie, pe un esantion de 6.521 de persoane. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani, # sondaj, # salarii , #Stiri Locuri de munca