Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii dornici sa lucreze in Franta dupa 1 ianuarie 2007 pot opta pentru 61 de meserii

Romanii dornici sa lucreze in Franta dupa 1 ianuarie 2007 pot opta pentru 61 de meserii
Muncitorii romani interesati sa lucreze in Franta dupa 1 ianuarie 2007 pot opta pentru un numar de 61 meserii, informeaza Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF).

Potrivit Departamentului pentru Munca in Strainatate, cele 61 de meserii sunt in sectorul constructiilor si cel al lucrarilor publice, sectorul zidariei, al tamplariei, domeniul hotelier, agricultura, prelucrarea metalelor, industria chimica si producatoare de energie, prelucrarea sticlei, a cimentului, comert si vanzare.

Conform deciziei autoritatilor franceze, accesul cetatenilor romani la locurile de munca din aceasta tara se va realiza in aceleasi conditii in care se realizeaza, incepand de la 1 mai 2006, accesul cetatenilor din statele UE 8 care au aderat la Uniunea Europeana in anul 2004.

Cetatenii celor opt noi state membre UE au putut accede, incepand cu 1 mai 2006, pe piata muncii franceze in meseriile deficitare, dupa o procedura simplificata de obtinere a unei autorizatii de munca.

In ceea ce priveste procedura detasarii lucratorilor romani in Franta, formularul cel mai important care trebuie sa parvina acestora inainte de inceperea detasarii este E 101, avand in vedere ca Regulamentul nr. 1408/71 privind aplicarea sistemelor de asigurari sociale salariatilor si familiilor lor care se deplaseaza in cadrul Comunitatii se va aplica tuturor lucratorilor incepand de la 1 ianuarie 2007.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 867 ori