Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii care vor sa munceasca in Germania se pot inscrie la agentiile de ocupare, pana pe 30 aprilie

Romanii care vor sa munceasca in Germania se pot inscrie la agentiile de ocupare, pana pe 30 aprilie
Romanii care vor sa lucreze in Germania in agricultura, in constructii, ca asitente medicale, macelari sau mestesugari se pot inscrie in baza de date a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) pana pe 30 aprilie, potrivit paginii de internet a institutiei. Potrivit ANOFM, romanii care sunt interesati sa lucreze in Germania pot depune, la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca, un dosar care va fi introdus in baza de date a institutiei si pe baza caruia viitorii angajati vor fi selectati.


Romanii se pot angaja astfel in Germania in domeniul agricol, de constructii, hotelier, gastronomic si asistenta medicala sau isi pot gasi o slujba ca macelar, transator, chelner, mestesugar, bucatar si ajutor pentru menaj.Conditiile pentru angajare sunt cunoasterea limbii germane la nivel satisfacator, bine sau foarte bine - in functie de locul de munca solicitat, studii de specialitate, calificare si experienta in domeniul ales, iar in unele cazuri detinerea permisului de conducere reprezinta un avantaj.In domeniul agricol, romanii pot lucra ca gradinari, lucratori forestieri sau mecanici de masini agricole, in constructii, ca zidari, electricieni, zugravi, lacatusi sau sudori, iar in asistenta medicala, ca ingrijitori in case pentru batrani.Dosarele pe care solicitantii unui loc de munca in Germania trebuie sa le depuna la agentiile judetene trebuie sa contina o copie a buletinului sau a cartii de identitate si a pasaportului, cazier judiciar, certificat medical si o copie legalizata la notariat a diplomei de calificare. In dosar trebuie sa se regaseasca, de asemenea, o traducere in limba germana a diplomei de calificare cu stampila si semnatura traducatorului, o copie legalizata a carnetului de munca si o traducere a acestuia, o declaratie pe proprie raspundere, legalizata la notar, cu numarul de copii minori aflati in intretinere, o declaratie, de asemenea legalizata, ca solicitantul nu primeste pensie de invaliditate, un CV in limba germana si doua fotografii de tip pasaport. Persoanele care au copii minori in intretinere, trebuie sa ataseze la dosar si o adeverinta de la serviciul de asistenta sociala sau de la primarie, din care sa rezulte ca au notificat autoritatile de intentia de a lucra in strainatate.Dosarele se pot depune la agentiile judetene de ocupare pana pe 30 aprilie, urmand ca dupa aceasta data solicitantii sa poata fi contactati pentru un interviu cu angajatorii germani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1158 ori