Romania, in pericol sa devina "Republica batranilor"

Marti, 14 Iunie 2016, ora 11:14
1135 citiri
Romania, in pericol sa devina "Republica batranilor"

25.000 de romani au primit, doar in 2014, cetatenia altui stat membru al Uniunii Europene (UE), cei mai multi dintre acestia fiind tineri sub 32 de ani.

Este un nou semnal de alarma ca trebuie sa luam rapid masuri prin care sa crestem atractivitatea pietei muncii interne, daca nu vrem sa devenim "Republica batranilor" la nivelul UE.

Romania este tara Uniunii Europene cu cei mai multi cetateni care au primit in 2014 cetatenia unui alt stat membru UE, aproape 25.000 de persoane, arata un raport al Comisiei Europene, publicat luni.

Obtinerea cetateniei unui alt stat este cel mai important pas de integrare intr-o tara straina, de aceea, sansele ca aceste persoane sau copiii lor sa se reintoarca in tara scad spre zero in cele mai multe cazuri, pentru ca au acum aceleasi drepturi de acces la sistemul medical, educational, de beneficii sociale ca oricare alt cetatean mai vechi al noii tari adoptive.

Acest lucru mai inseamna si ca banii trimisi anual in Romania vor scadea ...citeste mai departe despre "Romania, in pericol sa devina "Republica batranilor"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri munca tineri Romania, #tineri munca strainatate , #Stiri Locuri de munca