Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a inregistrat a treia crestere in UE la costurile cu forta de munca

Romania a inregistrat a treia crestere in UE la costurile cu forta de munca


Costul total al fortei de munca in Romania a inregistrat a treia mare crestere in randul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), in primul trimestru din 2014, comparativ cu perioada similara a anului trecut, conform datelor publicate marti de Oficiul European pentru Statistica (Eurostat).

In Romania, costul orar al fortei de munca a inregistrat in perioada ianuarie-martie 2014 un avans de 5,3%, mult peste cresterea de 1,2% inregistrata in Uniunea Europeana si de 0,9% in zona euro. Cresteri mai mari decat Romania au inregistrat doar Letonia (7%) si Estonia (6,8%).

Singurele state UE in care costul orar al fortei de munca a scazut in primele trei luni din acest an au fost Cipru (minus 6,9%), Croatia (minus 1,7%), Irlanda (minus 0,2%) si Italia (minus 0,1%).

In primul trimestru din 2014, comparativ cu perioada similara a anului trecut, costul orar al fortei de munca in zona euro a crescut cu 0,7% in industrie, cu 1,9% in constructii, cu 1,3% in servicii.

Romania a inregistrat un avans al costului orar al fortei de munca de 6,8% in industrie si de 7,1% in servicii, dar un declin de 1,7% in constructii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1512 ori