Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, a doua crestere a costurilor orare cu forta de munca din UE

Romania, a doua crestere a costurilor orare cu forta de munca din UE

Costurile totale pentru o ora de munca in Romania au crescut in cel de-al treilea trimestru din 2010 cu 6,3% fata de perioada similara din 2009, fiind al doilea ritm de crestere din Uniunea Europeana (UE), dupa Bulgaria, arata datele publicate joi de Eurostat, informeaza NewsIn.

Pe ramuri de activitate, costurile orare cu salariile si cu celelalte cheltuieli non-salariale s-au majorat in industrie cu 6,9% pe an, in constructii cu 1% pe an, in timp ce in sectorul serviciilor s-a raportat o crestere anuala de 7%.

La nivelul UE, costurile cu forta de munca au avansat in perioada iulie-septembrie cu 1,2% fata de perioada similara din 2009, iar in zona euro cu 0,8%.

Pe ramuri de activitate, costurile cu ora de munca au crescut in UE cu 0,7% in industrie, cu 0,4% in constructii si cu 1,5% in servicii, in timp ce in zona euro, costurile au fost cu 0,3%, 0,6%, respectiv 1,1% mai mari.

Dintre tarile membre ale UE, Bulgaria a avut cea mai mare crestere a costurilor cu forta de munca in trimestrul III din 2010, de 10,2%%, fata de aceeasi perioada din 2009.

Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Grecia (-6,6%), Lituania (-1,7%) si Olanda (-1,3%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1462 ori
Citeste mai multe desprecosturi forta munca romania ue