Reteta succesului in cariera: angajatul optimist vs. cel pesimist

Miercuri, 18 August 2010, ora 11:09
4784 citiri
Reteta succesului in cariera: angajatul optimist vs. cel pesimist

Intr-un studiu aplicat pe agentii de vanzari, s-a constatat ca cei optimisti au vandut cu 88% mai mult decat cei pesimisti, conform entrepreneur.com. Rezultatele au aratat ca, in general, angajatii optimisti sunt mult mai productivi si mai loiali.

Optimismul nu se refera la a impacheta lucrurile intr-o forma cat mai frumoasa fara a le vedea cu adevarat fata sau la a te minti pe tine insuti ca lucrurile merg bine, ci se refera la capacitatea de a observa care iti sunt optiunile.

Pentru a fi un optimist de succes, trebuie sa ai simtul realitatii.

Multe persoane considera ca optimistii sunt persoane visatoare, cu o perceptie distorsionata a realitatii.

Insa, daca esti un optimist cu un simt dezvoltat al realitatii, ai toate sansele sa fii productiv si sa dai randament la locul de munca.

Pesimistii sunt vazuti ca fiind mult mai ancorati in realitate decat optimistii, intrucat iau in considerare partea negativa a lucrurilor.

Cand li se intampla un lucru bun, acestia sunt realisti si stiu exact de ce s-a intamplat.Cand au parte de lucruri rele, rezultatul este pentru ei predictibil.

In ceea ce-i priveste pe optimisti, intotdeauna vor gasi mai multe optiuni. De aceea, vor cauta diferite cai de a iesi din impas spre deosebire de cei pesimisti care prefera sa abandoneze totul odata ce considera ca rezultatul defavorabil este predictibil.

Daca locul de munca in care activezi iti cere sa fii ancorat in realitate si sa vezi lucrurile foarte clar si concis, pesimismul ar putea sa ti se potriveasca.

Pesimistii sunt mult mai predispusi la stari depresive

In cazul in care o persoana optimista isi pierde locul de munca, are nevoie de  4 pana la 6 saptamani pentru a-si recapata increderea in sine si pentru a se pune pe picioare.

In ceea ce-l priveste pe angajatul pesimist, daca acesta isi va pierde locul de munca ii va lua 3 pana la 6 luni pentru a se mobiliza si a-si recapata increderea in sine.

Optimistii avanseaza fiindca considera ca exista optiuni

Pesimistii nu persista de obicei in fata esecurilor si pot fi predispusi la inertie.

Cand unii agenti de vanzari sunt respinsi la nesfarsit, optimistul este cel care revine de fiecare data in fata clientului.

Cand se intampla evenimente mai putin fericite, pesimistii au tendinta de a le explica ca fiind permanente  si de a le generaliza. De exemplu, in ceea ce priveste castigurile salariale, acestia vor gandi ca niciodata nu vor reusi mai mult de atat.

In momentul in  care  pesimistul crede ca echipa a fost afectata, nu se va mai putea ridica de la pamant. Nu exista nici o solutie pentru problemele aparute, deoarece nava se duce in jos, oricum.

Optimistul incearca sa gaseasca optiuni in momentul in care lucrurile se inrautatesc, transformand situatia intr-una temporara.

Acest lucru ii motiveaza atat pe el cat si pe ceilalti din jurul lui.

Optimistii detin controlul si stiu exact cu ce situatii se confrunta, stiu cand trec printr-o situatie complicata si ii cunosc rezolvarea.

Pe scurt, te poti numi o persoana pesimista in momentul in care consideri ca nu exista optiuni de a iesi din situatii complicate, controversate si esti tentat sa generalizezi. Pesimistul poate cadea usor intr-o stare depresiva intr-o situatie limita.

 Pe de alta parte, optimistii sunt cei care considera ca lucrurile bune se intampla fiindca actiunile intreprinse au dus spre infaptuirea lor. Optimistii, prin atitudinea lor, fac ca lucrurile sa prinda viata.

Intotdeauna ne confruntam cu o alegere. Depinde de fiecare pe ce drum alege sa mearga, in cariera.

#agenti, #angajati, #cariera, #castiguri, #de, #loc, #munca, #optimism, #pesimism, #salariale, #vanzari , #Stiri Locuri de munca