Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Restrictiile impuse romanilor pe piata muncii britanice vor fi reevaluate peste un an

Restrictiile impuse romanilor pe piata muncii britanice vor fi reevaluate peste un an
Vicepremierul britanic John Prescott a declarat, miercuri, in cadrul unei intalniri cu ministrul internelor Vasile Blaga, ca autoritatile de la Londra vor reevalua, peste 12 luni, masurile restrictive impuse cetatenilor romani in ceea ce priveste piata muncii din Marea Britanie.

Discutiile intalnirii dintre cei doi oficiali au vizat chestiuni de interes comun din domeniul justitiei si afacerilor interne, referitoare la stadiul cooperarii bilaterale de profil, prevenirea si combaterea criminalitatii organizate, precum si probleme legate de securitatea frontierelor, se spune intr-un comunicat remis miercuri, agentiei NewsIn, de Ministerul Administratiei si Internelor.

Apreciind modul de derulare a programelor bilaterale de cooperare politieneasca si avand in vedere reusita deplina a proiectelor Reflex si Trident, derulate in colaborare cu autoritatile britanice de resort, ministrul Vasile Blaga a subliniat importanta sprijinului oferit de partea britanica la intarirea mecanismelor de combatere a coruptiei din cadrul structurilor MAI, in special prin infiintarea Directiei Generale Anticoruptie.

Vasile Blaga a mai amintit ca au fost declansate procedurile pentru ca tara noastra sa devina membra a Tratatului de la Prum. Acest tratat de drept international, incheiat in 2005 de sapte state membre ale Uniunii Europene, este cunoscut si sub numele de Schengen III. Tratatul vizeaza imbunatatirea substantiala a cooperarii politienesti intre statele semnatare, printre care se numara, deja, Germania, Belgia, Spania, Franta, Luxemburg, Olanda si Austria. Statele contractante pot avea acces direct la bazele de date ADN si de amprente digitale in vederea cercetarii infractiunilor, dar si la fisierele nationale de date privind inmatricularea autovehiculelor.

In plus, Tratatul prevede imbunatatirea cooperarii politienesti prin intermediul patrulelor comune sau prin posibilitatea de a transfera competente de putere publica agentilor de politie din celelalte state membre.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1013 ori