Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rata somajului din Bucuresti s-a mentinut in octombrie la 1,8%

Rata somajului din Bucuresti s-a mentinut in octombrie la 1,8%
Rata somajului s-a mentinut in Bucuresti la 1,8% in octombrie, femeile avand o pondere mai mare atat in totalul somerilor, cat si in ce priveste somerii neindemnizati beneficiari ai prevederilor legale, a anuntat, marti, Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM). Astfel, din totalul de 18.226 de someri indemnizati si neindemnizati inregistrati in baza de date a AMOFM, 58,1% sunt femei, in vreme ce din cei 15.218 de someri neindemnizati, dar care primesc ajutor social in baza Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aproape 57% sunt femei.


In Bucuresti, populatia activa civila depasea, la 1 noiembrie, 1,01 milioane persoane.Potrivit statisticii agentiei bucurestene, in primele zece luni au fost incadrati in munca 15.215 someri.Numarul somerilor care au absolvit cursurile de calificare sau recalificare organizate de AMOFM Bucuresti a fost de 862. AMOFM a organizat astfel de cursuri pentru 985 de someri de la inceputul anului.Agentia municipala a mai anuntat ca, de la 1 ianuarie, din cei 740 de absolventi care s-au angajat, peste 83% au fost incadrati prin subventie.In luna octombrie, au solicitat adeverinte privind venitul minim garantat 49 de persoane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1314 ori