Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rata somajului din Bucuresti s-a mentinut in octombrie la 1,8%

Rata somajului din Bucuresti s-a mentinut in octombrie la 1,8%

Rata somajului s-a mentinut in Bucuresti la 1,8% in octombrie, femeile avand o pondere mai mare atat in totalul somerilor, cat si in ce priveste somerii neindemnizati beneficiari ai prevederilor legale, a anuntat, marti, Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM). Astfel, din totalul de 18.226 de someri indemnizati si neindemnizati inregistrati in baza de date a AMOFM, 58,1% sunt femei, in vreme ce din cei 15.218 de someri neindemnizati, dar care primesc ajutor social in baza Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aproape 57% sunt femei.


In Bucuresti, populatia activa civila depasea, la 1 noiembrie, 1,01 milioane persoane.


Potrivit statisticii agentiei bucurestene, in primele zece luni au fost incadrati in munca 15.215 someri.


Numarul somerilor care au absolvit cursurile de calificare sau recalificare organizate de AMOFM Bucuresti a fost de 862. AMOFM a organizat astfel de cursuri pentru 985 de someri de la inceputul anului.


Agentia municipala a mai anuntat ca, de la 1 ianuarie, din cei 740 de absolventi care s-au angajat, peste 83% au fost incadrati prin subventie.


In luna octombrie, au solicitat adeverinte privind venitul minim garantat 49 de persoane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1392 ori