PwC: 60% dintre companiile private acorda bonusuri fixe angajatilor

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 14:05
1827 citiri
PwC: 60% dintre companiile private acorda bonusuri fixe angajatilor

Aproape doua treimi (60%) dintre companiile private din Romania acorda bonusuri fixe angajatilor, acestea fiind acordate mai ales cu ocazia sarbatorilor de iarna, a Pastelui si a sezonului vacantelor, potrivit studiului de salarizare si beneficii PayWell Romania 2010 al PricewaterhouseCoopers (PwC), precizeaza NewsIn.

Bonusurile sunt oferite de obicei sub forma unor sume fixe, fiind cuprinse intre 150 lei si 700 lei.

"Bonusul de performanta este un stimulent frecvent pentru management, fiind oferit de trei sferturi dintre respondentii studiului. Acesta este folosit de asemenea pentru mai bine de jumatate dintre respondenti pentru personalul operational si de suport.

Nivelul planificat al bonusului de performanta variaza intre 10 si 20% din salariul anual, nivelul cel mai ridicat fiind alocat pentru Top Management", a declarat marti managerul in cadrul PricewaterhouseCoopers Romania, Horatiu Cocheci.

Studiul PayWell Romania 2010 indica faptul ca structura venitului anual are tendinta de a se modifica, in sensul reducerii componentei variabile, de la aproximativ 30% in 2008 la o medie de 10% in 2010.

"In acest an, 87% din pachetul salarial si de beneficii a fost reprezentat de salariul fix garantat", a mai spus Cocheci.

Companiile ofera de asemenea comisioane din vanzari, iar comisionul mediu anual de vanzari planificat este de 40% din salarul anual pentru managerii de vanzari si de 32% din salariul anual pentru reprezentantii de vanzari.

"In ambele cazuri, comisioanele efective platite in ultimul an au fost mai mici decat nivelul planificat: 25% pentru managerii de vanzari si de 20% pentru reprezentantii de vanzari", sustine reprezentantul PricewaterhouseCoopers Romania.

Sindicatele anunță un nou "plan de bătaie". Patronii, acuzați că ignoră dezvoltarea profesională "ca să plătească cât mai prost"
Sindicatele anunță un nou "plan de bătaie". Patronii, acuzați că ignoră dezvoltarea profesională "ca să plătească cât mai prost"
Sindicaliștii au atras atenția marți, 18 iunie, că angajatorii nu respectă obligația de a asigura participarea salariaților la cursuri de formare profesională, adăugând că vor lua...
#companii, #bonusuri, #angajati , #Stiri Locuri de munca

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem