Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Protest fata de practica de discriminare din invatamantul superior din Romania

Protest fata de practica de discriminare din invatamantul superior din Romania
Mai multi politicieni de frunte ai Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, personalitati straine de marca au protestat, la Strasbourg, prin intermediul unui proiect de hotarare comun fata de discriminarea minoritatii maghiare in domeniul invatamantului superior din Romania.

In proiect se cere adunarii sa verifice daca este garantata egalitatea de sanse a minoritatii maghiare in invatamantul superior din Romania. Initiatorii insista de asemenea ca Adunarea Parlamentara sa ceara Romaniei sa ratifice carta limbilor regionale si minoritare. Acest document a fost semnat de conducerea de la Bucuresti deja in urma cu 12 ani, dar nu a fost pus inca in practica nici acum.

Documentul nu se ocupa doar de aceasta problema, ci stabileste ca porfesori si studenti de etnie maghiara din Romania sunt discriminati in numeroase moduri. Dintre studenti, doar 4,4% sunt membri ai minoritatii maghiare si doar 1,6% au posibilitatea sa invete in limba maghiara, in timp ce procentul maghiarilor este, in Romania, de 6,6%.

RadorTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1294 ori