Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Programul USL: Impozit diferentiat pe venitul salarial, cote intre 8 si 16%

Programul USL: Impozit diferentiat pe venitul salarial, cote intre 8 si 16%

Programul economic al USL, prezentat vineri, prevede mentinerea plafonului de 16% pentru veniturile salariale ce depasesc 1600 de lei pe luna, in timp ce veniturile mai mici se impoziteaza diferentiat, cu cote de 8-12%, potrivit NewsIn.

Sub titlul "Un sistem fiscal stimulativ, echitabil si predictibil", USL propune pastrarea plafonului de 16% si introducerea unui impozit diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale.

Astfel, pentru venit salarial pana la 800 de lei pe luna se aplica o cota de 8%, pentru un venit intre 800-1600 de lei pe luna se aplica o cota de 12%, iar pentru venitul peste 1600 de lei - cota este de 16%.


"Dupa 4 ani de mandat, TVA va reveni la nivelul de 19%", se mai consemneaza in programul USL.


Uniunea propune deduceri din impozit - jumatate din plata pentru pensia privata (pilonul III) si asigurari private de sanatate, cu un plafon stabilit -, in troducerea unei suprataxari a tranzactiilor speculative, alinierea la media europeana a redeventelor incasate de stat ca urmare a concesionarii activelor statului. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1418 ori