Programul "Stagii pe Bune", la a sasea editie

Joi, 18 Martie 2010, ora 15:39
1723 citiri
Programul "Stagii pe Bune", la a sasea editie

Asociatia Studenti si Profesionisti IT&C (ASPI) lanseaza cea de-a sasea editie a programului Stagii pe Bune, care isi propune plasarea studentilor si masteranzilor din facultatile cu profil IT&C in stagii de practica, desfasurate pe durata verii, in marile companii din domeniul IT&C. 

"Ne asteptam la o rata de aplicare la stagii mai mare decat in anii trecuti, motivata de contextul economic actual. Studentii incep sa realizeze importanta unei pregatiri temeinice, care sa le asigure in viitor un loc de munca stabil si recunoastere profesionala.

De asemenea, companiile pot sa valorifice acest moment si sa caute noi metode de scadere a costurilor cu angajatii si de crestere a eficientei, una dintre ele fiind atragerea stagiarilor in companie", explica Ioana Posea, Reprezentant ASPI. 

Studentii se pot inscrie la stagii in perioada 15 martie - 30 mai pe site-ul www.stagiipebune.ro.

Programul Stagii pe Bune este si in acest an programul oficial de stagiatura al celor mai importante centre educationale IT&C din Romania: Bucuresti, Timisoara, Iasi si Cluj.

In 2010, ASPI a decis extinderea perioadei acordate inscrierii studentilor si a stagiilor, programul fiind demarat pe 15 martie, datorita numarului mare de tineri dornici sa participe la program, sa se familiarizeze cu mediul si modul de lucru al companiilor si sa isi completeze cunostintele teoretice cu cele practice.

"Nu este foarte simplu sa identifici si sa asiguri toate conditiile necesare desfasurarii unui stagiu intr-o companie. Pentru unele companii poate fi un proces complex, iar pentru studenti, o perioada mai lunga de inscriere a stagiilor inseamna, bineinteles, o oferta mai variata", completeaza Posea.

Programul, lansat in ianuarie 2005 la initiativa catorva absolventi ai Facultatii de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, a fost o premiera pentru invatamantul tehnic din Romania.

in 2006 si 2007, programul s-a extins la toate facultatile IT&C din Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi.

Din 2009, Stagii pe Bune este finantat din Fondul Social European prin proiectul PACT.

In privinta categoriilor, Business Software a inregistrat, ca si la celelalte editii, cele mai multe pozitii de stagiatura (29,45%), pe locurile urmatoare situandu-se categoriile Embedded & Security (22,91%) si Quality & Support (13,45%).

Inscrierea in program este gratuita atat pentru studenti si masteranzi, cat si pentru companii si se poate face pe site-ul www.stagiipebune.ro.

Inscrierea unei companii pe www.stagiipebune.ro asigura inregistrarea unui numar nelimitat de stagii, prezentarea pe site a companiei, prezentarea pe site a stagiilor inscrise si mediatizarea stagiilor inscrise prin intermediul newsletter-ului InfoStagii.

#stagii, #pe, #bune, #practica, #studenti, #it , #Stiri Locuri de munca