Program pentru reintegrarea pe piata muncii a mamelor copiilor cu dizabilitati

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 16:40
1133 citiri
Program pentru reintegrarea pe piata muncii a mamelor copiilor cu dizabilitati

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) deruleaza in perioada mai 2014 - octombrie 2015 proiectul PRO F.A.M.- Reintegrarea pe piata muncii a mamelor copiilor cu dizabilitati din regiunile Bucuresti Ilfov, Centru si Sud-Est prin dezvoltarea sistemului de competente si aptitudini antreprenoriale si prin obtinerea de noi calificari solicitate pe piata muncii.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 si are un buget total de 6 182 037,70 lei.

Proiectul vizeaza crearea unor sanse egale de dezvoltare a competentelor si aptitudinilor mamelor copiilor cu dizabilitati prin participarea acestora la programe de calificare si instruire, in vederea includerii pe piata muncii si initierea de activitati independente, contribuind la cresterea increderii si stimei de sine a beneficiarilor directi. Astfel, membrele grupului tinta vor fi mai motivate sa se implice in activitati de dezvoltare personala si de promovare a initiativelor proprii in contextul socio-economic de la nivel local si regional.

Obiectivele specifice ale proiectului constau in:

1. Incurajarea dezvoltarii carierei profesionale a 950 mame ale copiilor cu dizabilitati din regiunile Bucuresti Ilfov, Sud Est si Centru prin participarea a 750 dintre acestea la programe de calificare / recalificare.

2. Sprijinirea unui grup de 20 de mame de copii cu dizabilitati din regiunile Bucuresti Ilfov, Sud Est si Centru de a initia activitati independente prin instruirea si dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale.

3. Sustinerea grupului tinta in dezvoltarea unor legaturi durabile si socio-profesionale prin infiintarea unei retele profesionale multiregionale dedicata mamelor copiilor cu dizabilitati din regiunile Bucuresti-Ilfov, Centru si Sud-Est.

4. Cresterea gradului de constientizare si informare cu privire la principiul egalitatii de sanse. Proiectul se incadreaza si contribuie in mod direct la realizarea obiectivelor axei prioritare 6, prin prisma faptului ca activitatile acestuia vizeaza facilitarea accesului pe piata muncii si promovarea unei societati inclusive si coezive bazate pe principiul egalitatii de sanse si de gen la nivelul celor 3 regiuni de implementare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect PRO FAM, #proiecte CNIPMMR , #Stiri Locuri de munca