Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profilul candidatului online in Romania

Profilul candidatului online in Romania


Cei mai multi dintre candidatii care isi cauta un job pe Internet sunt femei, cu varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani, cu o facultate la activ si permis de conducere, ce au experienta in vanzari, potrivit unui studiu recent realizat de BestJobs.ro.

Detaliat, 61% dintre cei care isi cauta un loc de munca in vanzari au terminat facultatea, au varsta intre 25 si 35 de ani (43%) si locuiesc in Bucuresti (43%). In ceea ce priveste impartirea pe sexe, balanta inclina catre femei, in proportie de 56%.

Pe locul doi se afla candidatii care isi cauta un loc de munca in finante, numarul acestora depasind usor 70.000 de persoane, la nivel national. Dintre acestia, 78% au terminat facultatea, in timp ce 36% au si un master la activ. Si in acest caz, cei mai multi candidati locuiesc in Bucuresti (49%), in timp ce 49% dintre acestia vorbesc limba engleza fluent si au carnet de conducere (73%).

Locul trei este ocupat de candidatii care isi cauta un loc de munca in domeniul serviciilor (Horeca, infrumusetare, sport, protectie si paza, etc), in contextul in care numarul acestora depasteste 52.000 de persoane. In schimb, proportia este egala intre cei care au studii superioare la activ si cei care au studii medii sau inca nu au absolvit facultatea.

Numarul inginerilor care si-au actualizat CV-ul in ultimele sase luni se situeaza la aproape 50.000 de persoane. Daca majoritatea celor care vor sa se angajeze in Finante si Vanzari sunt femei, de aceasta data proportia candidatilor de sex masculin ce doresc sa ocupe un post de inginer depaseste 70%.

Numarul candidatilor care isi cauta la ora actuala un loc de munca in domeniul IT/Telecom, primul loc in topul celor mai ofertante domenii la inceput de 2013, se apropie de 38.000, la nivel national, in timp ce numarul candidatilor ce isi cauta un job in Sanatate nu depaseste 13.500 de persoane.

In ceea ce priveste oferta de pe piata muncii, numai anul trecut numarul anunturilor cu locuri de munca in vanzari a depasit 25.000, in timp ce segmentul IT/Telecom a inregistrat o crestere cu 131%, la aproape 28.000 de anunturi. Se estimeaza ca si in 2013 numarul posturilor disponibile va echivala nivelul atins in cele 12 luni incheiate in decembrie 2012.

In ultimele sase luni, peste 300.000 de candidati si-au actualizat CV-ul pe BestJobs.ro, majoritatea (aproape 120.000 de candidati) avand experienta in vanzari, domeniu care de altfel s-a situat in topul celor mai ofertante profesii din 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1618 ori