Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primul ghid de pregatire pentru romanii care vor sa se angajeze in institutiile UE

Primul ghid de pregatire pentru romanii care vor sa se angajeze in institutiile UE

Euroconcurs.ro a lansat "Vrei sa lucrezi pentru Uniunea Europeana? Interviul - ghid practic", prima publicatie in limba romana care ii ajuta pe candidatii pentru un job in institutiile UE sa se pregateasca pentru interviu, informeaza un comunicat ai firmei.

Structurata in 6 capitole, cu aplicabilitate in orice tip de interviu pentru un post in institutiile UE, cartea contine exemple practice, liste de verificare si tabele, explicand modul de pregatire pentru etapa finala de selectie: interviul.

'Posibilitatea ca cetatenii romani sa lucreze in cadrul institutiilor europene este un avantaj pentru dezvoltarea lor profesionala si personala. Aceasta inseamna, insa, ca vor fi pusi in situatia de a concura cu alti candidati, foarte bine pregatiti, din alte state membre. Ghidul se bazeaza pe experienta practica, furnizeaza informatii procedurale si isi propune sa introduca cititorul in atmosfera unui interviu real. Dupa ce vor fi citit cartea, viitorii candidati vor avea la indemana instrumentele cu care sa lucreze pentru a-si transforma dorintele in realitate.', a declarat Luciana Sandu, unul dintre autori.


Interviurile pentru ocuparea unei pozitii in institutiile europene necesita timp si presupun parcurgerea unei proceduri destul de complicate. De aceea, "Vrei sa lucrezi pentru Uniunea Europeana? Interviul - ghid practic" isi propune sa vina in sprijinul potentialilor candidati prin exemple concrete, specifice fiecarei etape a interviului, in conformitate cu procedurile de selectie. Cartea intra in culisele interviurilor pentru institutiile europene si ofera o perspectiva practica asupra: pregatirii pentru fiecare etapa a interviului, comportamentului ce ar trebui adoptat, posibilelor intrebari din partea comitetului de selectie si a metodologiei de evaluare a candidatilor.


Un post permanent in institutiile UE se ocupa numai in urma promovarii unui concurs, in care sunt testate atat cunostintele de specialitate, cat si cunostintele despre Uniunea Europeana. Toate etapele de selectie dureaza in medie 9 luni. Insa pregatirea pentru competitie poate dura intre 6 luni si cativa ani, in functie de timpul si determinarea fiecarui candidat.

Cartea, scrisa de Charles Groutage, care are o experienta de 25 ani la Curtea Europeana de Conturi si la Comisia Europeana (Directoratele Generale AGRI, BUDG si REGIO) si Luciana Sandu, fost stagiar la Comisia Europeana, Directoratul General pentru Politica Regionala in 2005, confera candidatului increderea ca poate reusi in castigarea pozitiei dorite. In cea mai mare masura, reusita la interviu depinde de pregatire. Aceasta pentru ca va conduce la asteptari mai mari, iar asteptarile atrag la randul lor, rezultate mai bune.

Plina de sfaturi practice si informatii privind procedurile de lucru specifice Uniunii Europene, aceasta carte nu trebuie sa lipseasca din biblioteca potentialilor candidati la joburi in Uniunea Europeana.


Euroconcurs.ro este primul site dedicat in exclusivitate celor ce doresc sa devina functionari europeni. Euroconcurs.ro isi propune sa puna bazele comunitatii romanesti a viitorilor functionari publici europeni si este distribuitor exclusiv in Romania al testelor online de pregatire pentru concursurile UE www.eutests.eu. Euroconcurs.ro este un proiect al BorderLine Services.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1786 ori