Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primele, interzise in 2010 pentru angajatii din companiile de stat

Primele, interzise in 2010 pentru angajatii din companiile de stat

Comisiile de buget finante au votat sambata un amendament la proiectul de buget pe 2010 prin care se stabileste ca pentru operatorii economici cu capital sau patrimoniu majoritar/integral de stat sau local si filialele acestora se interzice in 2010 acordarea de premii sau stimulente.

Parlamentarii au acordat 23 de voturi "pentru", 9 "impotriva" si 10 abtineri unei propuneri a social-democratului Sorin Bota care propune eliminarea stimulentelor financiare pentru operatorii economici cu capital majoritar de stat, desi reprezentantul Ministerului Finantelor a aratat ca exista o contradictie intre amendament si articolul amendat din proiectul de lege a bugetului.

La capitolul 25 al proiectului legii bugetului avansat de Guvern se precizeaza ca pentru anul 2010, la operatorii economici cu capital sau patrimoniu majoritar/integral de stat sau local si filialele acestora, care in anul 2009 au inregistrat profit, nivelul cheltuielilor cu personalul nu va depasi nivelul anului precedent actualizat cu indicele de inflatie, iar la cei care au inregistrat pierderi cheltuielile cu personalul nu vor depasi nivelul anului precedent.

Se interzice in anul 2010 acordarea de premii sau alte stimulente de ordin financiar sau material.

Reprezentantul Ministerului Finantelor, secretarul de stat Gheorghe Gherghina, s-a declarat impotriva amendamentului, invocand o contradictie intre continutul amendamentului si cel al articolului din proiectul de lege a bugetului.

"Desi din punctul de vedere al Ministerului Finantelor este o intarire a disciplinei in companii, este insa de judecat atent daca nu cumva contractele colective si alte reglementari intra in contradictie. Judecati exact ce se intampla! Noi plafonam cheltuielile de personal, daca noi venim si spunem ca nu dam aceste stimulente o sa-si creasca salariile, dar tot in cheltuiala de personal respectiva o sa se incadreze:, a spus Gheorghe Gherghina.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1680 ori
Citeste mai multe despreprime angajati companii stat