Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prime record pentru angajatii de pe Wall Street

Prime record pentru angajatii de pe Wall Street
Odata cu apropierea Craciunului, principalii jucatori pe piata bursiera de pe Wall Street nu vorbesc decat despre primele pe care le vor obtine, care, conform rezultatelor obtinute in timpul anului, vor fi substantiale, conform AFP. Dupa ce activitatea financiara din anul 2005 a atins cote record, generand prime totalizand peste 21,5 miliarde de dolari, pentru anul acesta se anunta plata unei sume si mai mari.

"Primele obtinute in acest an ar trebui sa fie mai mari cu 15 - 20%", a estimat directorul grupului Johnson Associates, Alan Johnson. Motivul pentru care primele de sfarsit de an vor creste pentru al patrulea an consecutiv sunt simple -piata s-a comportat extrem de bine in cursul acestui an.

Fuziunile si achizitiile acestui an ar putea duce suma tranzactiilor la nivel mondial la un nivel fara precedent, de 3.700 de miliarde de dolari, iar indicele bursiei Dow Jones a atins deja un nivel record in cursul acestui an, de aproape 12.500 de puncte.

Primii care vor primi aceste prime sunt presedintii si directorii executivi precum si cei mai importanti brokeri, care ar putea primi pana la "zece milioane de dolari", a declarat Johnson.

Avand in vedere anul extrem de profitabil ce va lua sfarsit in curand, foarte putini angajati ai sectorului nu vor fi recompensati, este acesta de parere. Singura necunoscuta, ceea ce ar putea reprezenta un factor de stres, o reprezinta valoarea acestei prime.

Pentru multi din angajatii sectorului aceste prime au o miza suplimentara, acestia intentionand sa foloseasca sumele primite la sfarsitul anului pentru a-si cumpara noi locuinte.

"Atunci cand Wall Street-ul merge bine, comertul o duce bine", a afirmat un responsabil de vinzari al unei firme de automobile de lux din Long Island (New York), Joseph Arena. "Sumele colosale care sunt primite de acestia sunt repede cheltuile pe bunuri de lux, masini Bentley, Lamborghini, Ferrari sau Porsche", continua acesta.

Optimismul este vizibil si in randul comerciantilor de arta sau al restauratorilor. Casa de licitatii Christie's "a observat o implicare din ce in ce mai mare a comunitatii financiare in lumea artei", a declarat presedintele filialei americane a casei de licitatii, Marc Porter. "Anul acesta un director al unui fond de investitii a platit o suma record pentru o opera contemporana, iar un bancher de la Londra a oferit o suma enorma pentru o pictura de Picasso", adauga acesta.

Chiar si orasul New York va beneficia de pe urma rezultatelor foarte bune obtinute de Wall Street, in cursul anului trecut suma obtinuta fiind de aproximativ doua miliarde de dolari pentru intreg statul, 500 de milioane fiind obtinute doar de orasul New York.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 947 ori