Preselectarea studentilor pentru locuri de munca in Germania se prelungeste pana pe 12 ianuarie

Luni, 08 Ianuarie 2007, ora 17:08
1173 citiri

Actiunea de preselectare a studentilor solicitanti de locuri de munca in Germania pe perioada vacantei legale de vara pe anul 2007, de minim doua luni, se prelungeste si in intervalul 8-12 ianuarie 2007, informeaza un comunicat al Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM).

Studentii care doresc sa se inscrie trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani, sa fie inscrisi la o facultate de stat sau la o facultate particulara acreditata si sa nu fie in primul sau ultimul an de curs. De asemenea, acestia trebuie sa detina cunostinte avansate de limba germana si sa fie apti pentru a desfasura activitati lucrative, este mentionat in comunicat.

Candidatii vor sustine un test scris de limba germana, iar actiunea de preselectare va avea loc la sediul Oficiului, din str Valter Maracineanu, nr 1-3, sector 1 - Bucuresti.

Participantii la concurs trebuie sa detina o copie dupa buletin sau carte de identitate si copie dupa pasaport (cu o valabilitate de minimum 6 luni), adeverinta de la facultate in care sa se specifice in ce an si ce tip de cursuri frecventeaza candidatul, iar daca este inscris la o facultate particulara sa prezinte dovada acreditarii, foaie matricola pe anul de studiu 2005-2006, recomandare de la unul din profesorii de curs si 3 poze tip pasaport.

Potrivit sursei citate, listele cu toate persoanele declarate admise vor fi afisate la data de 12 ianuarie 2007 pe pagina web a institutiei si la sediul OMFM.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)