Presedintele Consiliului Fiscal: E doar o iluzie ca avem forta de munca bine calificata. Calitatea studentilor scade de la an la an

Duminica, 05 Martie 2017, ora 16:28
2301 citiri
Presedintele Consiliului Fiscal: E doar o iluzie ca avem forta de munca bine calificata. Calitatea studentilor scade de la an la an
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania nu mai are o forta de munca asa calificata, iar nivelul de pregatire profesionala si calitatea resursei umane sunt din ce in ce mai scazute, considera Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal.

"Cred ca cea mai importanta problema a antreprenorilor este legata de forta de munca, forta de munca (sic!) calificata. Inca traim cu iluzia ca avem o forta de munca foarte bine calificata. Este doar o iluzie - va spun asta si in calitate de profesor si vad cum calitatea studentilor in fiecare an se deterioreaza, este o certitudine acest lucru.

Deci avantajul nostru competitiv ca avem o forta de munca (sic!) calificata nu prea mai tine. Si, mai mult decat atat, este si mai scumpa", a spus Dumitru, la Digi 24.

Potrivit acestuia, sunt domenii economice cu deficit major de forta de munca, precum industria IT, insa este nevoie si de angajati in zonele care nu cer o calificare atat de inalta, precum sudori sau tractoristi.

"Chiar am avut discutii in ultimii doi-trei ani cu antreprenori din toata tara care spuneau: noua nu ne trebuie oameni cu doua facultati, noi avem nevoie de sudori, de maistru, de strungar si asa mai departe", a aratat presedintele Consiliului Fiscal.

Intrebat ce sfat le-ar da tinerilor care vor intra in campul muncii peste cativa ani, el a raspuns ca nu conteaza domeniul de activitate, atata timp cat esti un bun profesionist.

"Problema este ca in mai toate specializarile nivelul de pregatire profesionala este din ce in ce mai slab. Aceasta este de fapt problema fortei de munca, pe langa faptul ca este din ce in ce mai putina", a adaugat Dumitru.

#forma munca Romania, #forta munca scumpa Romania , #Stiri Locuri de munca