Presedintele CC castiga peste 10.000 lei lunar

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 15:46
1235 citiri
Presedintele CC castiga peste 10.000 lei lunar

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a avut in aprilie un venit salarial net de 10.514 lei, iar cei doi vicepresedinti ai autoritatii de concurenta, Alexe Gavrila si Otilian Neagoe, au incasat 8.998 lei fiecare, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul institutiei, precizeaza NewsIn.

Totodata, cei patru consilieri de concurenta, Valentin Mircea, Dan Ionescu, Stefan Neagoe si Iozsef-Nandor Nemenyi, au avut in luna aprilie un salariu net mediu de 8.170 lei.

De asemenea, venitul salarial net mediu in luna aprilie al unui director (inspector de concurenta superior) al Directiilor de specialitate a fost de 9.209 lei, in timp ce al directorilor adjuncti din directiile de specialitate a fost de 8.573 lei.

Cel mai mic venit salarial
net mediu din aprilie a fost al unui referent asistent, de 627 lei.

"Asigurarea expertizei in domeniul concurentei si ajutorului de stat precum si a stabilitatii personalului sunt intrinsec legate de o salarizare corespunzatoare.

Inspectorii de specialitate, directorii directiilor de specialitate si secretarul general al Consiliului Concurentei au salariile de baza similare celor din legislatia salarizarii magistratilor", potrivit datelor transmise Agentiei NewsIn de biroul de presa al Concurentei.

Potrivit acestora, au fost sistate plata orelor suplimentare si a premiilor lunare, iar personalul autoritatii de concurenta nu a beneficiat si nu beneficaza de stimulente.

"Toate sumele reprezentand tarife, taxe si amenzi aplicate de Consiliul Concurentei se vireaza direct de catre debitori la bugetul de stat", se mai arata in datele transmise.

#consiliu, #concurentei, #salariu , #Stiri Locuri de munca