Premiera - masterat pentru formarea specialistilor imobiliari

Joi, 07 Septembrie 2006, ora 01:38
1059 citiri

Consultantul imobiliar Eurisko, in parteneriat cu Academia de Studii Economice, a anuntat miercuri inceperea inscrierilor la masteratul "Economia proprietatilor imobiliare", prin care isi propune sa formeze profesionisti pe piata imobiliara in domeniul finantarii imobiliare.Inscrierile se desfasoara in perioada 11-16 septembrie la secretariatul facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune, a anuntat compania intr-un comunicat de presa.

"Prin aceasta initiativa sociala vrem sa facem un prim pas catre profesionalizarea pietei imobiliare romanesti", a declarat coordonatorul de relatii publice in cadrul companiei imobiliare Eurisko, Despina Ponomarenco.

Desi in Romania isi desfasoara activitatea, in prezent, peste doua mii de agenti imobiliari, mai putin de o jumatate dintre ei au urmat cursuri in acest sens, iar piata imobiliara duce lipsa de specialisti, sustine si vicepresedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Dan Negulescu.

ARAI doreste sa standardizeze profesia de agent imobiliar, implicandu-se in eforturile europene in acest sens. Standardul urmeaza a fi definitivat la sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor, ceea ce ar face posibila eliminarea diferentelor majore in pregatirea agentilor imobiliari din companii diferite, sustine presedintele asociatiei, Ruxandra Cleciu.

Piata imobiliara din Romania este estimata a fi intre trei si sase miliarde de euro anual, desi nu exista date statistice exacte care sa permita o apreciere mai precisa a acesteea.

NewsIn