Pregateste-te pentru concediu ca un adevarat profesionist!

Duminica, 10 Iulie 2011, ora 12:00
2527 citiri
Pregateste-te pentru concediu ca un adevarat profesionist!

Perioada de vacanta se pregateste din timp, incepand cu ordinea intre hartiile de pe birou si terminand cu programarea proiectelor, a mesajelor prin mail si activitatilor care urmeaza dupa concediu. 

Nu spune nimeni sa te dai peste cap in incercarea de a lasa totul perfect in ultima saptamana inainte a pleca, e suficient sa te organizezi putin.

O solutie ar fi o lista aranjata din timp, iar publicatia Monster a pregatit-o deja pentru tine:

Stabileste-ti prioritatile

Cu o luna inainte de a pleca in concediu , stabileste care sunt sarcinile care trebuie indeplinite in aceasta perioada si ce mai poate astepta.

Anunta-i pe cei cu care lucrezi

In cazul in care cultura companiei iti permite, organizeaza o sedinta sau suna-i pe oamenii importanti, pentru a-i anunta ca intentionezi sa pleci in concediu si care sunt indatoririle lor cat timp esti plecat.

Nu te baza pe mail, te sfatuiesc expertii Monster.

Asigura-te ca exista o ordine logica in documentele tale

Le-ai fi de mare folos colegilor si subordonatilor daca ti-ai organiza atat documentele reale, cat si cele virtuale.

Activitatile tale trebuie sa fie bine documentate si optimizate, astfel incat oamenii sa stie ce ai facut pana acum si pe cine sa contacteze cat timp tu esti plecat. Eviti astfel sa fii deranjat si in timpul liber.

Asigura-te ca echipa este coordonata si in lipsa ta

Tu esti cel care trebuie sa stabileasca cine conduce proiectul si cine supravegheaza activitatea subordonatilor pe perioada concediului tau.

Toata lumea, de la membri echipei pana la clienti, trebuie sa stie cine este responsabil si ca mai exista si alti oameni care pot fi contactati, inafara de tine.

Lasa-ti numarul de telefon unui singur om

Alege o persoana de incredere carei sa ii lasi numarul tau personal si stabileste clar circumstantele in care vrei sa fii contactat.

Pregateste-ti agenda pentru saptamana de dupa concediu

In saptamana de dinaintea plecarii, aloca-ti timp pentru a programa cateva sedinte sau stabileste limite temporale pentru obiectivele de indeplinit, dupa vacanta.

O planificare buna inseamna si acoperirea timpului “de revenire” dupa relaxare.

Asigura-te ca nu iti pierzi dispozitia de vacanta

Mail-ul iti ofera posibilitatea de a-i anunta pe cei cu care colaborezi care este data la care te intorci la birou, iar pentru telefonul de serviciu exista casuta vocala.

Gandeste-te ca, desi esti un pion important in companie, si tu ai nevoie de relaxare si de timp pentru a-ti reincarca bateriile si a da un randament de calitate.

Cand te intorci, ia-o  usor, ocupa-te de lucrurile cel mai usor de rezolvat, cum ar fi hartiile de pe birou si alte aspecte care de suprafata.

Abia apoi poti incepe sa analizezi inbox-ul si sa stabilesti sedinte, atunci cand ai scapat de haosul de pe biroul tau.

#concediu, #pregatire concediu, #timp , #Stiri Locuri de munca