Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Poate ca seful chiar te uraste

Poate ca seful chiar te uraste

Multi angajati presupun ca seful lor ii dispretuieste si ca ar vrea sa-i vada plecati. Se pare ca, in multe cazuri, acestia au dreptate.

Un poll britanic, organizat de Skillzbase.com, a descoperit faptul ca mai mult de 9 din 10 manageri ar scapa cu bucurie de cel putin un membru al echipei lor, daca ar avea ocazia.

In mod ingrijorator, pentru ca arata degradarea relatiilor de la locul de munca, aproximativ o cincime au spus ca si-ar schimba bucurosi intreaga echipa.

De fapt, doar 8% din cei 870 de manageri britanici chestionati au spus ca sunt complet multumiti de fiecare membru din echipa.

Mai mult de 8 din 10 au spus ca cel putin un membru din personalul lor se poarta si este complit diferit de ceea ce a vrut sa para in timpul interviului de angajare, scrie management-issues.com.

Aproape doua treimi au sustinut ca angajatii lor au exagerat sau au mintit in CV (sau ambele variante) cu privire la cunostintele si experienta lor.

Trei sferturi au afirmat ca cel putin un membru al echipei lor pare sa fie nemotivat si nemultumit la locul de munca si ca acest lucru se repercuteaza asupra performantei sale.

In mare parte, scepticismul si cinismul managerilor, in relatie cu angajatii, a tinut de esecurile proceselor de recrutare, afirma Skillzbase.

Mai mult de trei sferturi dintre managerii chestionati sustin ca faptul ca au avut prea putin contact cu candidatii inainte sa le ofere un job a fost de vina pentru aprecierea gresita atunci cand s-a hotarat angajarea lor.

Constrangerile legate de timp au ingreunat procesarea interna a aplicatiilor pentru joburi, fara ajutorul agentiilor de recrutare, au adaugat acestia.

Sam Fianu, cofondator al site-ului Skillzbase.com, spune: “Ca unul care a fost mereu pasionat de munca sa si care a avut mereu mare grija atunci cand a venit vorba de recrutarea membrilor echipei, mi se pare ingrijorator faptul ca atat de multi oameni sunt nemultumiti de slujbele lor si ca atat de multi angajatori sunt nemultumiti de oamenii lor.”

Un alt lucru foarte clar este acela ca lipsa de incredere si de apreciere nu este ceva unidirectional, multi angajati simtind la fel fata de managerii lor.

De exemplu, un sondaj efectuat luna trecuta de catre site-ul CareerBuilder.com pe 8.700 de angajati din Statele Unite a aratat ca jumatate dintre acestia nu au formulat niciun fel de apreciere in legatura cu managerii importanti din firmele lor. Astfel, seful lor direct joaca un rol mult mai important atunci cand vine vorba de spirit de conducere si de motivare.

De asemenea, o cercetare europeana efectuata in luna iulie a aratat ca, chiar daca 7 din 10 angajati inca au foarte mare incredere in sefii lor, cei mai multi dintre ei considera, totusi, ca acestia nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor si aspiratiilor lor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1945 ori