Piata locurilor de munca. Descopera solutiile actuale

Luni, 21 Martie 2016, ora 17:20
2965 citiri
Piata locurilor de munca. Descopera solutiile actuale
foto: Capital Jobs

Piata de job-uri din Romania se indreapta intr-o directie buna, cel putin asa ne indica ultimele vesti venite din domeniul angajarilor.

In ultima vreme, tot mai multe firme noi par sa fie interesate de noi angajati si acest fapt nu poate sa fie decat un lucru bun dupa perioada de stagnare si chiar regres inregistrata in ultimii ani. Mai mult decat atat, site-urile de profil ce se ocupa de intermedieri de locuri de munca ne arata si ca ofertele sunt diverse, suficiente pentru a putea atrage oameni cu specializari cat mai variate, cu niveluri de experienta din ce in ce mai ridicate si pretentii salariale pe masura.

O noua propunere pentru cei interesati

Cum Romania a trecut printr-o perioada neagra din punct de vedere economic si situatia abia acum pare sa se mai imbunatateasca, multi romani au ramas fara un loc de munca si, deci, fara cea mai importanta sursa de venit. Pentru ei, insa, a aparut o noua platforma online care le ofera o vedere de ansamblu asupra ofertelor de locuri de munca in Romania si din strainatate. Pe platforma Capital Jobs veti descoperi cele mai noi oportunitati de munca de care se poate profita acum.

Vanzarile si constructiile, cele mai cautate domenii

In ciuda crizei economice, vanzarile au continuat sa fie unul dintre cele mai importante domenii de activitate unde se fac in permanenta angajari. In acest moment, agentii de vanzari sunt la mare cautare, la fel si expertii care lucreaza in domenii conexe, asa cum sunt cei din marketing. Salariul motivant si existenta locurilor de munca in majoritatea localitatilor mari din tara sunt avantaje demne de luat in considerare.

Domeniul constructiilor incepe sa fie din nou unul din cele mai dinamice pe piata locurilor de munca, ofertele de angajare pentru ingineri, tehnicieni, specialisti si muncitori necalificati fiind din ce in ce mai multe.

Datorita cresterii cererilor de specialisti in constructii pe piata interna, si salariile sunt destul de atractive, cu toate ca greutatea conditiilor de munca ii poate alunga pe tinerii dornici sa isi inceapa cariera. Pentru cei interesati sa lucreze doar pe termen limitat in constructii exista posibilitatea lucrului la proiecte pe termen scurt. Sunt cautati rigipsari, zidari, lacatusi sau montatori de pardoseli, dar si muncitori necalificati.

Cei care au studii superioare pot opta pentru posturile entry level in cadrul firmelor de profil, pentru a-si consolida teoria invatata cu.. cat mai multa experienta de mentionat ulterior in CV - meseria de inginer constructor fiind, ca intotdeauna, foarte cautata pe piata interna si externa.

Angajari indiferent de nivelul de studii

Multe oferte de angajare vin din domenii in care nu sunt cautati doar oameni cu studii superioare, ci si cei cu studii postliceale. Printre acestea se numara locuri de munca in agricultura, turism sau ingrijire personala - cosmetica (cu joburi de manichiurista, coafeza, maseur, etc). Se pun la bataie si locuri de munca in industria alimentara (atat in productia directa, cat si in restaurante sau baruri), cat si in ateliere.

Pentru cei cu studii superioare, insa, oferta este mult mai atractiva si diversificata. Un domeniu foarte cautat in ziua de astazi este cel IT, iar programatorii si designerii grafici sunt cei mai solicitati pentru angajare, conform statisticilor realizate de cei de la Capital Jobs. Pe langa acestia, se cauta si specialisti in relatii publice, comunicare si marketing, experti in PR, consultanti financiari, buni vorbitori de limbi straine, farmacisti si medici specialisti.

Bucuresti, Targu Mures, Timisoara si Cluj Napoca, orasele cu cele mai multe oferte de angajare

Este cunoscut faptul ca in Romania exista cele mai multe locuri de munca disponibile in orasele mari, iar acest trend nu dispare, ci este in continua crestere. Daca pentru locuitorii din capitala, dar si din orasele importante din Transilvania, precum Targu Mures, Timisoara sau Cluj Napoca, joburile sunt numeroase si mai bine platite, pentru orasele mai mici ele scad, din pacate, direct proportional cu numarul de locuitori.

Totusi, Iasul, Brasovul, Sibiul sau Ploiestiul sunt, de asemenea, centre urbane in care se gasesc locuri de munca atractive, asa cum se regasesc pe platforma online Capital Jobs. Iar daca la acestea adaugam si orase precum Bacau, Suceava, Galati sau Pitesti, ne putem da seama ca ofertele in aceste localitati exista (este adevarat, intr-un numar mai mic), asteptand doar sa fie descoperite.

Oferte de peste hotare

Joburile din Romania nu sunt singurele disponibile, in cadrul platformei de locuri de munca Capital Jobs. Destinatiile cele mai frecvente din ofertele angajatorilor sunt Franta, Anglia si Germania, dar sunt cateva si mai aproape de casa, asa cum este Serbia. Si daca va intrebati care sunt domeniile de activitate in care se fac angajari, acestea se mentin constante in ultimii ani - turism, constructii, servicii si restaurante. Cele mai multe oferte de angajare solicita muncitori calificati in constructii si mecanica, dar si pentru receptioneri, ospatarite si chiar pentru lucratori in agricultura.

Venituri stabile si la un nivel acceptabil - cele mai solicitate criterii de angajare

Una dintre cele mai mari probleme ale angajatorilor din Romania pare sa fie dorinta de a nu indica din prima plafonul salarial la care ar trebui sa se astepte viitorul angajat. Si cum, de multe ori, expresii precum "salariu motivant" ascund surprize neplacute, multi dintre cei aflati in cautarea unui nou loc de munca se feresc de oferte ce contin aceasta expresie.

La Capital Jobs majoritatea anunturilor exprima clar care este salariul ofertat si care sunt cerintele postului. Remuneratia ajunge si la peste 2000 de lei pentru angajarile in Romania (media fiind, insa, undeva la 1500 de lei) si la peste 1000 de euro pentru cele din strainatate.

Piata de joburi de la noi a capatat o mai mare stabilitate si cu ea a venit si diversitatea. Iar toti cei interesati ar putea sa profite, fie ca se afla in cautarea unui loc de munca, fie ca au deja unul si isi doresc ceva mai bun. Asadar, daca te afli in una dintre cele doua situatii, intra acum pe Capital Jobs si vezi ce ti se potriveste. Poti alege intre oferte de la noi sau, daca esti mai aventuros, din strainatate, si nu vei regreta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri munca romania, #site locuri munca , #Stiri Locuri de munca