Peste 70% dintre romani nu cred ca pot avansa daca muncesc mai mult

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 16:51
1516 citiri
Peste 70% dintre romani nu cred ca pot avansa daca muncesc mai mult

Romanii nu mai cred ca pot face progrese in cariera daca muncesc din greu. Cel putin asa reiese dintr-un studiu realizat de Gallup.

Astfel, in aprilie 2009, doar 39% din respondentii romani au mai declarat ca pot ajunge in frunte muncind din greu, de aproape doua ori mai putini decat in urma cu doi ani, cand 71% din romani erau convinsi ca avansarea in cariera este strans legata de munca depusa.

Astazi, 54% dintre romani nu cred ca pot ajunge in frunte daca muncesc mai mult, spre deosebire de 24% in 2005 si 32% in 2007, se arata in studiu.

Dintre persoanele neincrezatoare in existenta unei legaturi directe intre volumul de munca si avansarea in cariera, 73% sustin ca o nivelul de trai li se va inrautati in viitorul apropiat in timp ce 63% intrevad o inrautatire a situatiei economice in 2009.

In urma cu patru ani, romanii care nu credeau ca pot obtine un post mai bun daca muncesc mai mult au raspuns in proportie de 49% ca li se va inrautati nivelul de trai, iar 53% s-au aratat neincrezatori in viitorul economic al Romaniei.

De partea cealalta, mai putin de o treime (28%) dintre romanii care mai spera sa poata avansa daca muncesc din greu se tem ca nivelul lor de trai va scadea, in vreme ce 37% iau in calcul o inrautatire a situatiei economice din prezent.

Intrebati despre coruptie, 60% dintre cei care nu cred ca pot ajunge in frunte muncind din greu condamna gradul ridicat de raspandire din mediul de afaceri, iar 59% s-au declarat convinsi ca coruptia domina mediul guvernamental.

Fata de 2007, procentele au crescut de la 38% in cazul coruptiei din sanul Guvernului, respectiv 37% in cazul mediului de afaceri.

Daca in urma cu doi ani, 63% dintre romanii care munceau din greu pentru a avansa in cariera erau convinsi ca coruptia este raspandita uniform in mediul de afaceri, acum doar 41% dintre acestia mai considera acelasi lucru. In ceea ce priveste raspandirea coruptiei la nivel guvernamental, procentele au scazut de la 62% in 2007, la 41% in aprilie 2009.

Studiul a fost efectuat in intervalul iulie 2005-aprilie 2009, pe un esantion de 1.000 de persoane adulte. Marja de eroare a sondajului este de ± 3,75%.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#romani, #munca, #studiu , #Stiri Locuri de munca