Persoanele cu venituri din drepturi de autor, asigurate in sistemul public de pensii

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 02:00
1278 citiri
Persoanele cu venituri din drepturi de autor, asigurate in sistemul public de pensii

Persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, din drepturi de autor si drepturi conexe sau din contracte ori conventii urmeaza sa fie asigurate obligatoriu, prin efectul legii, in sistemul public de pensii, au decis, miercuri, deputatii.

Aceasta prevedere a fost adoptata la dezbaterea proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice. Amendamentul a fost propus de deputatii PDL Daniel Geanta, Mihaela Stoica, Claudia Boghicevici, Iulian Vladu si Gelu Visan.

Propunerea deputatilor democrat-liberali a fost respinsa, initial, de membrii Comisiei pentru munca a Camerei, insa plenul a adoptat acest amendament cu 118 voturi "pentru", 76 de voturi "impotriva" si opt abtineri.

Amendamentul prevede ca in sistemul public de pensii urmeaza sa fie asigurate obligatoriu persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, din drepturi de autor si drepturi conexe definite potrivit articolului 7 alin. 1, punctul 131 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, cu regularitate sau in mod ocazional.

In amendament se mai precizeaza ca in sistemul public de pensii vor fi asigurate obligatoriu persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, din contracte sau conventii incheiate potrivit Codului civil. 

#venituri, #drepturi de autor, #pensii , #Stiri Locuri de munca