"Pensille speciale sunt un fel de Caritas"

Sambata, 13 Februarie 2010, ora 14:44
1965 citiri
"Pensille speciale sunt un fel de Caritas"

Directorul coordonator la Casei de Pensii Judetene Dolj, Daniel Baciu, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, ca legile speciale dupa care au fost calculate pensiile unor anumite categorii reprezinta "un fel de Caritas, unde bagi o data si castigi de opt ori".

Baciu sustine ca noul proiect de lege a pensiilor doreste sa repare aceste greseli legislative si ii va afecta doar pe cei 180.000 de pensionari care primesc pensii calculate pe baza a cinci acte normative.

“Prin zvonurile din ultima perioada se incearca o invrajbire a categoriilor socio-profesionale pentru ca noul principiu de calcul unitar nu se aplica la toate categoriile de pensionari. In urma celor cinci legi speciale s-a ajuns la niste pensii aberante, cand li s-a luat in calcul ultimele luni de salarizare, cand le-au fost acordate tot felul de sporuri si majorari salariale, ajungandu-se la un asemenea nivel incat pensia sa fie mult mai mare decat salariul.

Legile speciale au fost un fel de Caritas, unde bagai o data si castigai de opt ori", a declarat Daniel Baciu, director coordonator al Casei Judetene de Pensii Dolj, citat de corespondentul NewsIn.

Acesta a mai precizat ca propunerea legislativa pentru calcularea pensiilor nu ii vizeaza pe militari si pe cei din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

"Personalul din Ministerul Apararii Nationale si din Ministerul Administratiei si Internelor au sisteme paralele de pensii. Sunt neintegrate in sistemul public. Dar sa stiti ca aici nu veti intalni pensii mai mari de 3.500 de lei", a mai declarat Baciu.

Conform unei statistici a Casei Judetene de Pensii Dolj, 25 de pensionari doljeni beneficiaza de pensii brute mai mari de 100 de milioane lei vechi. "Din totalul celor 25 de persoane, peste 80 la suta sunt fosti magistrati, cinci fosti lucratori in cadrul sectorul aeronautic civil dar si fosti salariati ai Curtii de Conturi. Cea mai mare pensie bruta ce se acorda in judetul nostru este de 155 milioane lei vechi ce i se acorda unui fost magistrat", a declarat Daniel Baciu, directorul coordonator al Casei Judetene de Pensii Dolj.

#pensii, #speciale, #caritas , #Stiri Locuri de munca