Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Organizatie civila romana se declara, la Strasbourg, impotriva legii religiilor

Organizatie civila romana se declara, la Strasbourg, impotriva legii religiilor
O noua lege a religiilor din Romania, care interzice "batjocorirea" si profanarea simbolurilor religioase a provocat largi proteste in tara. Organizatia pentru drepturile cetatenilor "Solidaritate si libertatea constiintei" vrea sa atace legea in fata Curtii Constitutionale din Romania si a Curtii Europene pentru Drepturile Omului de la Strabourg, a relatat vineri, agentia Mediafax.

Pasajul respectiv din lege poate fi interpretat si in sensul ca piesele cantate de diferite formatii de rock, dar si opere ale literaturii si filozofiei universale, cum ar fi opere ale lui Friedrich Nietzsche, sa poata fi interzise - au opinat criticii si in total noua organizatii pentru drepturile omului din Romania. Pasajul in cauza a fost inclus in lege la solicitarea musulmanilor care traiesc in Romania.

Recent, s-au semnalat critici la adresa acestei legi si din SUA, din partea Comitetului Helsinki pentru drepturile omului si a mai multor organizatii confesionale protestante. Acestia au reclamat ca legea trateaza prea restrictiv recunoasterea de catre stat a altor confesiuni decat a celei ortodoxe. Astfel, pentru a fi recunoscuta de stat, o confesiune trebuie sa aiba un numar de membri care sa corespunda procentului de 0,1% din populatia Romaniei. Este vorba despre 22.000 de persoane. Dintre cetatenii romani, 87% se declara membri ai Bisericii Ortodoxe romane.

Sursa: RadorTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1204 ori